12 nordiska stjärnkockar klara för gastronomifestivalen Stars du Nord

| 28 september, 2021 | 0 kommentarer

Den 25-27 oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Nu offentliggörs de medverkande kockarna och programmet i sin helhet.

Stars du Nord är en gastronomifestival som kommer att arrangeras årligen i ett av de nordiska länderna. Målsättningen är att marknadsföra den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet. Den 25:e oktober invigs festivalen på Östermalms Saluhall för branschen och den matintresserade allmänheten där man under en kväll får möta de nordiska stjärnkockarna direkt i saluhallens diskar medan de lagar rätter på nordiska råvaror. Nordiska vinmakare är ävenplats för att matcha mat med dryck.

Ytterligare programpunkter är två 10-stjärniga banketter, Stars du Nord Nordic Dinner den 26:e oktober och Stars du Nord Zero Waste Dinner den 27:e oktober. Under den första gör varje stjärnkock varsin signaturrätt som hyllar Norden i en unik avsmakningsmeny. I Stars du Nord Zero Waste Dinner tar kockarna vara på allt svinn från den första stjärnbanketten i en helt ny avsmakningsmeny. Båda sittningarna är matchade med nordiska viner, utvalda av regerande nordiska mästare i sommellerie och Gastrologiks chefssommelier Ellen Franzén.

”Det går inte att hymla om vilka otroliga råvaror och fantastiska hantverksdrycker vi har i Norden. Det är hög tid att vi förenar vårt internationellt hyllade matarv med den snabbväxande nordiska vinregionen – ett starkt, hållbart paket som på många sätt är en modell för omvärlden”, ger Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept.

Under festivalen arrangeras dessutom ett digitalt program med några av Nordens mest progressiva food techentrepenörer, stjärnkockar, vinmakare och experter, bland andra Paul Svensson, Matthew Orlando, Thorsten Schmidt, Mette Lykke och Gunnar Karl slason. Temat för Talksen är den nordiska matmodellen med djupdyk i framtidens foodtech, hållbar rymdmat, kampen mot svinn och vinregionen Norden; ett nytt Napa Valley. Det digitala programmet kommer att streamas en månad efter festivalen.
”Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, så vi är glada och stolta över att nu äntligen kunna genomföra en både fysisk och digital nordisk matfestival på plats i Stockholm där stjärnkockar, vinmakare och foodtech går samman”, ger Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept.

Medverkande stjärnkockar, Stars du Nord 2021:

Sverige
Anton Bjuhr, Gastrologik**
Jacob Holmström, Gastrologik**
Johan Björkman, Koka*
Jonas Larsson, Koka*

Finland
Eero Vottonen, Palace*
Henri Alén, Finnjävel*
Tommi Tuominen, Finnjävel*

Danmark
Nick Curtain, Alouette*
Nicolai Nørregaard, Kadeau**

Norge
Christopher Davidsen, Speilsalen*
Mikael Svensson, Kontrast*

Island
Gunnar Karl Gíslason, Dill*


 

Initiativtagaren till projektet är fine dining-byrån Swede Concept, En svensk fine dining-byrå specialiserad på hållbar gastronomi. Festivalens ändamål är att vidareutveckla och marknadsföra den nordiska matmodellen med hållbarhet och matsvinn i fokus, samt ge de nordiska stjärnkockarna och vinproducenterna synlighet på en internationell plattform. www.swedeconcept.com

För mer information om hur du köper biljetter till invigningen av Stars du Nord:
https://nordic-taste.confetti.events

För mer information om hur du köper biljetter till Stars du Nords stjärnsittningar:
https://stars-du-nord-gala-dinners.confetti.events

Mer information om kommande biljettsläpp, Stars du Nords digitala program och hur du tar del av det, följ instagramkontot @starsdunord

För ytterligare information eller intervjuer:
Hedvig Nordstedt, Project Manager, [email protected]
Petra Whitehead, Presskontakt, [email protected], 073-4407831

Pressbilder
 

För ytterligare information eller intervjuer:
Hedvig Nordstedt, Project Manager, [email protected]
Petra Whitehead, Presskontakt, [email protected], 073-4407831

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *