21 miljoner för kompetensstöd om mäns våld mot kvinnor

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen förstärker Socialstyrelsens uppdrag att fördela utvecklingsmedel och tillhandahålla och kvalitetssäkra kompetensstöd för socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens arbete mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Arbetet förstärks med 21 miljoner kronor under 2021. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

I enlighet med tidigare regeringsbeslut (S2020/01591) från den 18 mars 2021 fördelar Socialstyrelsen utvecklingsmedel till kommuner, regioner och ideella föreningar och stiftelser samt tillhandahåller och kvalitetssäkrar kompetensstöd för socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens arbete mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck.

Uppdraget genomförs i samverkan med Jämställdhetsmyndigheten, Uppsala universitet (Nationellt centrum för kvinnofrid), Linköpings universitet (Barnafrid – Nationellt kunskapscentrum) och länsstyrelserna. Avseende frågor som hör hedersrelaterat våld och förtryck ska arbete ske i samverkan med det Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland.

Kontakt

Frida Färlin
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073-078 52 24
[email protected]

Henrik Jalalian
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073- 034 83 38
[email protected]

 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *