Adam Dahlin går in som delägare i The Book Affair

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Under 2022 går Adam Dahlin in som ny delägare och tillträder som förlagchef på bokförlaget The Book Affair. De båda grundarna Alexandra Torstendahl, vd, och Alexandra Lidén, litterär chef, har sett sin verksamhet växa kraftigt under 2021. Rekryteringen är nästa stora viktiga pusselbit för bolagets expansion på marknaden.

– I rollen som förläggare och förlagschef har Adam Dahlin framgångsrikt arbetat med att utveckla både skön- och facklitteratur såväl som de digitala formaten under lång tid. Tillsammans med Adam kommer vi att kunna bredda vårt erbjudande och nå helt nya höjder. Vi är så glada över att få välkomna honom till vårt team, säger Alexandra Torstendahl, vd för The Book Affair.

– Efter närmare tjugo fantastiska år på Bonnierförlagen där jag har varit med och utvecklat Bokförlaget Forum till ett av bokbranschens största och mest lönsamma förlag, är jag redo att ta mig an nya utmaningar. The Book Affair erbjuder mig både en möjlighet att fortsätta utveckla och utmana mig själv men också bokbranschen i stort. Deras affärsmodell är nytänkande och deras driv är imponerande och jag ser fram emot att kunna bidra med mitt perspektiv och min kunskap i verksamheten, säger Adam Dahlin, tillträdande förlagschef på The Book Affair.

The Book Affair grundades 2018 och har sedan starten gett ut ett fyrtiotal böcker inom främst illustrerad facklitteratur, sakprosa och memoarer. Förlaget har sett både sin omsättning, lönsamhet och tillströmning av etablerade författare öka kraftigt under 2021 och bolagets mål framgent är att ta ytterligare marknadsandelar via en växande skönlitterär utgivning samt satsning på de digitala formaten. Förlaget nischar in sig på entreprenöriella författare och deras moderna författaravtal lyfts ofta i förlagets kommunikation som en del av  förlagets unika affär som erbjuds marknaden.

– Vi ser tydligt hur författarstjärnor med kraft att nå ut direkt till slutkonsumenten med sitt innehåll har mycket att tjäna på att välja The Book Affairs förlagsmodell. Vi ser också att fler och fler författare förstår möjligheterna med och vikten av att äga sina rättigheter och få kontroll över sitt varumärke fullt ut och i alla format. Musikbranschen var tidig med detta och vi vill utmana och utveckla bokbranschen i samma riktning och kommer alltid att stå på författarnas sida. Med Adam i vårt team kommer vi nu att kunna göra detta med ännu större kraft, säger Alexandra Lidén, litterär chef på The Book Affair.

För mer information, vänligen kontakta:
Alexandra Torstendahl, e-post: [email protected] 
 
tel: 070-875 41 56

Alexandra Lidén, e-post: [email protected] 
tel: 073-101 69 00

Läs mer på www.thebookaffair.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.