AddSecure slutför förvärvet av LOSTnFOUND

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Tillsammans kommer de två företagen att förse kunder över hela Europa med omfattande lösningar för IoT-uppkoppling som effektiviserar verksamheter och optimerar utnyttjandet av fordonsflottor.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-konnektivitetslösningar, tillkännagav idag att de har slutfört förvärvet av LOSTnFOUND, en schweizisk baserad leverantör av lösningar för platsspårning och fordonshantering.

Genom förvärvet förbättrar AddSecure sin asset management-kapacitet i Europa och sin expertis inom telematik och spårningslösningar. Företaget utökar också sin geografiska närvaro till Schweiz och Österrike, vilket ytterligare stärker AddSecures position som den ledande leverantören av lösningar för fordons- och transporthantering i Europa.

– Vi är glada över att välkomna LOSTnFOUND till AddSecure-familjen. De går in i en likasinnad organisation. Tillsammans tar vi nu våra kunders logistikverksamhet till nästa nivå, effektiviserar verksamheter och optimerar utnyttjandet av fordonsflottorna. Detta är goda nyheter för våra kunder eftersom det hjälper dem att driva sin verksamhet framåt, säger Claes Ödman, affärsområdeschef för Smart Transport på AddSecure.

För LOSTnFOUND är förvärvet en möjlighet att erbjuda kunderna en bredare portfölj av paneuropeiska IoT-lösningar anpassade efter deras behov.

Framöver kommer kunder över hela Europa att dra nytta av smarta och säkra IoT-lösningar som RoadView, en videotelematiklösning som kombinerar kraften hos fordonstelematik med kamerateknik; Logic TMS, en heltäckande, molnbaserad plattform för hantering av transporter som hjälper transportföretag att förbättra kärnverksamheten; och TachoToWeb, en plattform för lagring och analys av färdskrivarfiler, både från förar- och fordonsdata.

– Genom att bli en del av AddSecure får vi en unik möjlighet att bygga vidare på de stora framgångar vi har i arbetet med våra kunder. Detta gör att vi kan utöka vår portfölj och tillhandahålla enastående lösningar som verkligen möter de utmaningar som kunderna står inför idag och imorgon, säger Daniel Thommen, vd för LOSTnFOUND.

I december 2021 tilldelades LOSTnFOUND det tyska telematikpriset 2022 i kategorin Asset Management. Priset är känt som ett av de tuffaste och mest realistiska stresstesterna för fordonstelematiksystem.

LOSTnFOUND kommer att fortsätta verka under sitt befintliga varumärke och kommer att ingå i AddSecures affärsområde Smart Transport.

Slutförandet av förvärvet följer avsiktsmeddelandet den 23 november 2021. Villkoren för transaktionen offentliggjordes inte.

För mer information, kontakta:

Daniel Thommen, vd, LOSTnFOUND AG
Telefon: +41 (0) 44 500 40 95,
[email protected]

Kristina Grandin, chef för Corporate and Marketing Communications, AddSecure
Mobile: +46 70 689 52 08,
[email protected]

Om LOSTnFOUND AG och fleet.tech
Den schweiziska koncernen LOSTnFOUND AG utvecklar och driver telematik- och Internet of Things-lösningar för företag inom logistik- och nyttofordonsindustrin. fleet.tech är ett varumärke som ägs av LOSTnFOUND och används för att marknadsföra olika telematiklösningar. De tolvspråkiga fleet.tech-telematiklösningarna används dagligen av mer än 1 000 kunder. LOSTnFOUND utvecklade sin första lösning inom detta område 2009 och är nu en av de ledande leverantörerna på denna marknad. Produkterna har flera gånger belönats med internationella innovationspriser de senaste åren.

Om AddSecure
AddSecure är en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-konnektivitetslösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och säker data.De pålitliga end-to-end-lösningarna är baserade på teknik för säker kritisk kommunikation som kombinerar IoT-uppkopplingsplattformar, programvara och tjänster, skräddarsydda för att möta kundernas behov inom olika branscher. 
Fler än 50 000 kunder inom säkerhets- och trygghetsbranschen, räddningstjänst, fastighetssäkerhet och automatisering, digital omsorg, transport och logistik, elnät, smarta städer m.m. skyddar sina livs- och verksamhetskritiska applikationer med lösningar från AddSecure. Det bidrar till att rädda liv, skydda egendom och viktiga samhällsfunktioner och skapar affärsnytta.
AddSecure använder för närvarande sin expertis inom säker kritisk kommunikation och säker data i lösningar inom Smart Alarms, Smart Care, Smart Rescue, Smart Surveillance, Smart Transport och det framväxande teknikområdet Smart Grids.
Huvudkontoret ligger i Stockholm, med ytterligare kontor över hela Europa. Företaget sysselsätter cirka 900 personer i 15 länder. 
AddSecure är majoritetsägt av fonder som förvaltas av Castik Capital, en europeisk private equity-fond med en långsiktig strategi för värdeskapande.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *