Andreas Liljeheden blir Sveriges Radios näste korrespondent i Bryssel

| 17 maj, 2018 | 0 kommentarer

to, maj 17, 2018 10:00 CET

Sveriges Radio satsar stort på utrikesjournalistiken med det mest omfattande korrespondentnätet av alla medier i Norden. I sommar flyttar vår nuvarande korrespondent Jan Andersson hem från EUs maktcentrum Bryssel och efterträds av Andreas Liljeheden.


Andreas Liljeheden (FOTO: Privat)

Andreas Liljeheden är sedan tio år tillbaka stationerad i Bryssel där han är verksam som frilansjournalist med fokus på EU-frågor.

– Andreas Liljeheden är en vass nyhetsjägare med djupa kunskaper om EU och om europeisk ekonomi. Han har förmåga att rapportera om komplicerade EU-frågor på ett begripligt och engagerande sätt, och jag är väldigt glad över att välkomna honom till Sveriges Radios korrespondentgrupp, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

– EU går just nu igenom historiska förändringar med Brexit, flyktingkris, fördjupat samarbete och kommande EU-val. Det finns väldigt mycket att berätta om och att få möjligheten att göra det för Sveriges Radios stora och breda publik känns fantastiskt, säger Andreas Liljeheden.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba i en stor organisation som har en gedigen EU-rapportering och väldigt duktiga medarbetare. Jag hoppas göra EU-politiken relevant för lyssnarna och förklara stora som små saker på ett intressant sätt.

Andreas har tidigare varit sommarvikarie på Ekot och Ekonomiekot. Han har sedan 2008 varit baserad i Bryssel som frilansare och bland annat haft uppdrag för TV4, Altinget.se och Europaportalen.se.

Andreas Liljeheden tillträder sin nya tjänst i augusti 2018, då han efterträder nuvarande korrespondenten Jan Andersson, som återvänder till Sverige efter fyra år som Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.

FOTO: Andreas Liljeheden (Privat)

Kontakt för kommentarer: 
Andreas Liljeheden, tillträdande Brysselkorrespondent: [email protected] ; Tel: 0032-2-54 08 696 Mob: 0032-487-429 702 eller Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot nås via Sveriges Radios växel 08 – 784 5000

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *