Askersundsbostäder begär 1,5 % i hyreshöjning!

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Hyresförhandlingarna i länet har dragit igång. I södra delen av länet har Askersundsbostäder begärt 1,5 % i höjning av hyran för 2022.

– Ändå ett jämförelsevis rimligt yrkande, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson. Nu ska vi granska underlaget och analysera om det är rimligt och sedan ska det förhandlas. Vi ser ända att det borde vara möjligt att hamna på lägre nivåer i år, avslutar Jonas Gabrielsson.

Under förra förhandlingsomgången kom Hyresgästföreningen och Askersundsbostäder överens om en hyreshöjning 1 % från den 1 januari 2021.

Fakta:

1,5 % i hyreshöjning motsvara 90 kr på en hyra på 6 000 kr.

Förhandlingen berör 964 lägenheter inom Askersundsbostäders bestånd

Kontakt: Jonas Gabrielsson, Förhandlingsledare Hyresgästföreningen region Mitt, telefon: 010-459 15 42

Region MittRegional pressjour Mitt010-459 15 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *