Atlas Copco har förvärvat ett tyskt företag specialiserat på onlineförsäljning av tryckluftslösningar

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Nacka, Sverige, 5 september 2022: Atlas Copco har förvärvat DF-Druckluft-Fachhandel GmbH, en tysk onlineplattform för tryckluftslösningar, samt tjänsteleverantör.

DF-Druckluft-Fachhandel GmbH är ett privatägt företag med 39 anställda med säte i Herrenberg, Stuttgart, och med försäljning i Tyskland och Österrike. Företaget grundades 2010 och tillhandahåller tryckluftslösningar och rådgivning för olika segment.

”DF-Druckluft-Fachhandel är ett väletablerat företag med expertis inom onlineförsäljning av tryckluftslösningar och -utrustning, med en profil som passar oss bra”, säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. ”Detta förvärv kommer att öka vår marknadsandel inom onlineverksamhet, samt stärka vår service till lokala kunder i denna viktiga region.”

Köpeskillingen offentliggörs inte.

Det förvärvade företaget kommer att bli en del av divisionen Professional Air inom affärsområdet Kompressorteknik.  

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 95 97 
[email protected]

Amanda Billner, Presschef
073 582 56 70
[email protected]

Atlas Copco-koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. År 2021 hade Atlas Copco en omsättning på 111 miljarder kronor och cirka 43 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.