Avtal med Region Kalmar

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Zoomability fick besked för ett par veckor sedan att vi blivit antagen som leverantör av elrullstolar i Region Kalmar. Detta tillsammans med 8 andra leverantörer. Vi har idag också skrivit på avtalet efter den avtalsspärr på 10 dagar för eventuellt överklagande som har gällt.

Avtalet innebär att man nu, efter gängse behovsprövning, kan få en Zoom Uphill® som kostnadsfritt hjälpmedel. Avtalet sträcker sig mellan 2021-02-01 – 2023-01-31, men kan förlängas ytterligare 2 år.

Redan i november 2019 registrerades Zoomen som medicintekniskt hjälpmedel klass 1 enligt det europeiska medicinska direktivet MDD. Det var en milstolpe då det innebar att regionerna och kommunerna principiellt skulle kunna köpa in vår elrullstol som är konstruerad för att också köra utanför asfalterade ytor.

Sedan en tid tillbaka är nu också Zoom Uphill® klassad enligt ISO-kod 12.23.03, dvs som elrullstol med manuell styrning. Detta likt de tre eller fyrhjuliga elmopederna som man ofta ser köra omkring utomhus. Enligt Transportstyrelsens trafikförordning är dock Zoomen en fyrhjulig elcykel. Den får därför framföras där man får cykla och ska vara utrustad med bland annat lysen och reflexer.

Region Stockholm var dock först med att godkänna en Zoom Uphill® redan i december i fjol genom att ta med den i ett register för produkter som kan väljas via fritt val. Det innebär att man kan få ett bidrag på maximalt 26.760 kr om man själv vill köpa en Zoom. Den är alltså inte helt kostnadsfri i Stockholm som den nu är i Region Kalmar.

För att en person med funktionshinder ska kunna få ett hjälpmedel krävs först en behovs- och lämplighetsprövning. Om man då finner att Zoom Uphill® är den elrullstol som bäst passar kundens behov och förmåga kan den alltså skrivas ut som kostnadsfritt hjälpmedel. Det är därför svårt att idag säga hur många som kommer att levereras till Region Kalmar under avtalstiden.

Avtalet är dock viktigt för Zoomability då övriga regioner och kommuner nu vet att vi uppfyller de krav som ställs vid en upphandling av elrullstolar. Vi kommer givetvis därför att bevaka och besvara kommande anbudsförfrågningar kring elrullstolar som kommer oss tillhanda.

 

För mer information kontakta

VD Pehr-Johan Fager
[email protected]
0709-203961

 

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en eldriven terränggående elrullstol, Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *