Azelio och Elum Energy samarbetar för att tackla marknaden för energilagring

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för att ta fram en lösning för att maximera utbyggnaden av förnybar energi och utveckla effektiva styrningslösningar för installationer som kombinerar solceller och långvarig energilagring. Lösningen sammanför båda bolagens avancerade teknologier och innebär att Elums övervakning och styrning fungerar med Azelios termiska energilagringssystem.

 

Elum Energy är en ledande leverantör av övervaknings- och styrningslösningar för solkraftsanläggningar. Företagets ePowerControl MC är en styrenhet som används för mikrogridapplikationer med energilagringssystem. Det maximerar solkraftsanvändandet och den sömlösa integrationen av olika energikällor såsom solceller och dieselgeneratorer tillsammans med ett nät.

 

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Azelio. Elums ePowerControl-teknologi kommer verkligen att ge flexibilitet i integrationen och trygghet genom standardisering för krävande installationer,” förklarar Cyril Colin, VD för Elum Energy.

 

Azelios TES. POD®-system gör förnybar energi tillgänglig och prisvärd under dygnets alla timmar. Systemet lagrar energi, till exempel från solceller, som värme i återvunnen aluminium. Lagrad energi levereras vid behov som el och användbar värme, med nollutsläpp. Som en ersättning för fossil energi kan TES. POD-systemet användas brett för att säkerställa tillgång till kostnadseffektiv och tillförlitlig ren energi.

 

”Med industrier och konsumenter runt om i världen som saknar en pålitlig och hållbar energiförsörjning, är Azelios lösning redo att möta ett kritiskt behov. Vi är stolta över att samarbeta med Elum Energy, en marknadsledare vars expertis inom övervaknings- och styrningslösningar ytterligare kommer att optimera vårt system tillsammans med solceller”, säger Azelios VD, Jonas Wallmander.

 

Där nätanslutningar är opålitliga, dyra och fossilbaserade ger kombinationen av den avancerade styralgoritmen i Elums ePowerControl MC och den innovativa energilagringstekniken i Azelios TES.POD-system, en lösning för stabil och pålitlig energi. Slutanvändare kan maximera solcellsanvändningen genom att göra solenergi tillgänglig dygnet runt, och därmed minska dieselförbrukningen nattetid.

 

En av de viktigaste tillämpningarna för samarbetet mellan Azelio och Elum är jordbruk utan tillgång till elnät, där långvarig energilagring är ett måste. Till skillnad från de dieselgeneratorer som för närvarande används syftar den gemensamma lösningen till att täcka 80% av effektbehovet med förnybara källor och långvarig energilagring. Målet är att avsevärt minska projektets bränsleförbrukning för att ge mer besparingar och prisstabilitet för kunden över tid.

 

Azelio och Elum Energy är fast beslutna att leverera projekt i Mellanöstern, Afrika och USA.

 

För ytterligare information, kontakta

Azelio: Investor relations, [email protected], +46 725 003700

Elum Energy: Camille Petit, marknadschef, [email protected]

 

 

 

 

 

Om Azelio

Azelio är specialiserat på energilagring med el- och värmeproduktion. Tekniken är revolutionerande genom att energin blir styrbar och kan levereras vid behov, vilket gör förnybar energi tillgänglig dygnet runt. Energin lagras i återvunnen aluminium och omvandlas till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90%. Lösningen är skalbar, hållbar och kostnadseffektiv från 0,1 MW upp till 20 MW. Azelio har sitt huvudkontor i Göteborg. Produktionen sker i Uddevalla och bolaget har utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, med närvaro i Stockholm, samt regionchefer för Australien, USA, södra Afrika och MENA-regionen. Azelio är noterat på Nasdaq Stockholm First North Growth Market med FNCA Sweden AB som Certified Adviser: +46(0)8-528 00 399, [email protected]. Mer om Azelio: www.azelio.com.

 

Om Elum Energy

Elum Energy är ett energi- och automationsföretag som levererar övervaknings- och styrningslösningar för rena solenergisystem och för hybridenergisystem. Våra energistyrningssystem (ePowerControl) är nyckelfärdiga, plug &play, varumärkesoberoende och lämpliga för solenergianläggningar i kombination med dieselgeneratorer och/eller energilagring. Elum tillhandahåller också en övervakningslösning utformad för ägare, driftsansvariga och service- och underhålls-team för att övervaka och förbättra energianläggningarnas prestanda genom dataanalys. För närvarande är redan över 1000 anläggningar i mer än 40 länder utrustade med Elums lösningar. Mer om Elum Energy: https://elum-energy.com/

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.