Bactiguards urinkateter nu tillgänglig i Västra Götaland

| 25 september, 2018 | 0 kommentarer

ti, sep 25, 2018 08:00 CET

Bactiguard vann i oktober förra året en upphandling av urinkatetrar för Västra Götalandsregionen (VGR), men kontraktet som skulle startat i april i år överklagades på punkter som inte rörde Bactiguards sortiment. Nu har dom fallit som gör det möjligt för sluten- och öppenvården samt regionens 49 kommuner att från och med den 25 september beställa Bactiguards infektionsförebyggande urinkatetrar.

”Det är glädjande att kontraktet äntligen verkställs, så att vi på allvar kan börja bearbeta Sveriges näst största region. Med detta kontrakt är våra urinkatetrar nu tillgängliga för vårdgivare som täcker 70 procent av Sveriges befolkning”, säger Nina Nilsson, SVP Sales and Marketing på Bactiguard.

Kontraktet är ett ramavtal som gäller i två år med start den 25 september 2018 och avser urinkatetern BIP Foley Catheter Silicone. Därefter finns det möjlighet till ytterligare förlängning i två år.

Bactiguards produkter finns idag upphandlade i följande regioner/landsting i Sverige: Stockholm, Skåne, Östergötland, Värmland, Halland, Kronoberg, Kalmar, Blekinge och nu också Västra Götaland. Dessa täcker tillsammans ca 70% av Sveriges befolkning.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Nina Nilsson, SVP Sales and Marketing, Mobil: +46 70 214 87 49

Om Bactiguard
Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag vars uppdrag är att rädda liv. Det gör vi genom att utveckla och tillhandahålla infektionsförebyggande lösningar som minskar risken för vårdrelaterade infektioner och reducerar användningen av antibiotika. På så sätt sparar vi avsevärda kostnader för sjukvården och samhället.Bactiguards teknologi förhindrar att bakterier fäster och bildar biofilm på medicintekniska produkter.

Bactiguard erbjuder teknologin via licensavtal och den egna produktportföljen BIP (Bactiguard Infection Protection). Urinkatetrar med Bactiguards ytskikt är marknadsledande i USA och Japan genom licenspartnern CR Bard. Bactiguards egen produktportfölj av urinkatetrar, endotrakealtuber och centrala venkatetrar förebygger vanligt förekommande infektioner i urin-, blod- och luftvägarna.

Bactiguard är inne i en stark expansionsfas på marknaderna i Europa, Kina, Indien och Mellanöstern och genom att etablera licensaffärer inom nya terapiområden. Företaget har runt 70 anställda runt om i världen. Huvudkontoret och en av två produktionsanläggningar ligger i Stockholm, den andra i Malaysia. Bactiguard är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om hur Bactiguard räddar liv på www.bactiguard.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *