Bahcos batteridrivna sekatör vinner utmärkelsen Red Dot Award 2022

| 10 november, 2022 | 0 kommentarer

– Vinner i kategorin ”Verktyg” men också iF Design Award 2022

Bahco har tilldelats både Red Dot Award 2022 Product Design i kategorin ”Tools” och iF Design Award för sin nya elektriska sekatör BCL23, designad av Dhemen Design. Bahco BLC23 är en liten smidig, men samtidigt kraftfull sekatör utrustad med en effektiv borstlös motor som drivs av ett litiumjonbatteri som förvaras i ett hölster på höften.

Bahcos batteridrivna sekatr

Juryns motivation lyder:
”Bahco har tillverkat verktyg sedan 1886 och besitter en djup förståelse för behoven och erfarenheterna hos alla män och kvinnor som arbetar med verktygen varje dag. Bahco har utformat batteridrivna sekatörer för en mängd olika beskärningsarbeten, vilka gör arbetsuppgifterna effektivare och bekvämare för människan.

Sekatörens robusta stabila, men ändå lätta design, i kombination med den högkvalitativa borstlösa motorn, möjliggör god komfort även i det mest intensiva beskärningsarbetet. 

Litiumjonbatteriernas enastående autonomi gör det möjligt för proffs att beskära i upp till en hel arbetsdag utan avbrott. Med sin maximerade driftstid och utmärkta klippkapacitet uppfyller sekatören användarnas behov även under intensiv beskärning. De förvandlar tung beskärning till lätt arbete”.

– Vi är otroligt glada och hedrade över att vår elektriska sekatör BCL23 är en vinnare, säger Michael Hellsten, försäljningschef för Bahco i Sverige. Bahco, mest känt för sina professionella verktyg för bygg-, underhålls- och fordonsindustrin, satsar nu också på företagets verktyg för beskärning i grönområden och fruktträdgårdar. Våra verktyg för beskäring ska bli lika välkända här i Norden som de länge varit bland Sydeuropas stora vin- och fruktträdgårdar.

Om Red Dot: Red Dot grundades 1955 och är en av de mest internationellt erkända utmärkelserna för kvalitet och framgångsrik design. Red Dot Design Awards delas ut en gång per år inom tre discipliner: Product Design, Brand & Communication Design och Concept Design. I juryn ingår 50 internationella experter från olika områden: designers, arkitekter och lärare.

En annan av världens mest prestigefyllda designutmärkelser, iF Design Awards, har organiserats i Tyskland sedan 1953. iF-logotypen utmärker god design och kvalitet, och i juryn ingår 75 internationella oberoende designexperter.

Läs mer om Bahco BLC23 på vår hemsida

Michael Hellsten
Försäljningschef för Bahco i Sverige
T: 0171-47 82 20
E: 
[email protected]
W: https://www.bahco.com/se_sv/
A: SNA Europe Industries AB, Box 83, 745 22 Enköping

Om Bahco

Bahco har ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Bahco finns representerat i ett 40-tal länder med tillverkning i 6 länder i Europa.

Den svenska verksamheten sysselsätter ca 350 medarbetare fördelade på orterna Enköping, Edsbyn och Lidköping. Varumärket Bahco ägs av SNA Europe som ingår i Snap-on Inc, med huvudkontor i Kenosha, Wisconsin, USA.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *