Betsson fortsätter sitt engagemang för latinamerikansk fotboll och blir sponsor för CONMEBOL Copa América Femenina 2022

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Betsson har ingått avtal som exklusiv sportspelpartner till CONMEBOL Copa América Femenina 2022. Turneringen, som är Latinamerikas motsvarighet till damernas fotbolls-EM, äger rum i Colombia 8–30 juli, och består av 25 matcher. Avtalet är ett led i Betssons fortsatta satsning i regionen och ett liknande sponsorskap genomfördes i samband med herrarnas motsvarighet CONMEBOL Copa América förra sommaren.

Genom samarbetet kommer Betssons varumärke att synas runt om på mästerskapets arenor. Betsson kommer även få tillgång till och rätt att använda mästerskapets filmer och bilder i sin marknadsföring, samt få varumärkesexponering och möjlighet till aktiveringar i CONMEBOLs digitala kanaler.

”Förutom att ytterligare stärka Betssons varumärke i regionen är vi oerhört stolta över att samarbeta med just CONMEBOL, vars betydande engagemang för att förbättra damfotbollen passar oss väl. Förutom att turneringen är en av årets största sporthändelser så slår vi även ett slag för jämställd sport, från oss på Betsson där nära 40 procent av våra medarbetare är kvinnor”, säger Jesper Svensson, VD Betsson Operations.

Tack vare marknadsledande kunderbjudanden i Latinamerika har Betsson haft en kraftig tillväxt i regionen de senaste åren. Utöver marknadsföring har Betsson även investerat och genomfört lokala anpassningar i sportboksprodukten för att tillgodose kunderna i regionen.

Damfotbollen i Latinamerika växer stadigt. Latinamerika var den bäst presterande kontinenten under VM 2019 och hade den högsta tillväxten i TV-publik (+560 % från 2015 till 2019). Föregående CONMEBOL Copa América Femenina i Chile år 2018 nådde en rekordpublik på mer än 20 miljoner tittare.

De tio deltagande länderna i CONMEBOL Copa América Femenina 2022 är Argentina, Bolivia, Brasilien, Colombia, Chile, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay och Venezuela. Från mästerskapet kommer de tre bästa lagen att direktkvalificera sig till 2023 års VM i Australien och Nya Zeeland.

För ytterligare information:

Roland Glasfors, Vice President Communications & Investor Relations, Betsson AB
+46 (0)8 506 403 00, [email protected]

Om Betsson AB
Betsson AB (publ) är ett holdingbolag som investerar i och förvaltar snabbväxande bolag inom onlinespel. Bolaget är ett av de största inom onlinespel i Europa och har som ambition att växa snabbare än marknaden, både organiskt och genom förvärv. Detta ska ske på ett lönsamt och hållbart sätt, och med olika lokala anpassningar. Betsson AB är noterat på Nasdaq Stockholm (BETS B).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.