Born Advokater – ny boutiquebyrå med anrik historia satsar på glödhet M&A-marknad

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Med ett historiskt rekordstarkt förvärvsår har M&A-tjänster aldrig varit mer efterfrågat. Därför lanseras nu Born Advokater i Stockholm. Advokatbyrån är specialiserad på förvärv och fusioner och med en ökad M&A-marknad finns det stort behov av affärsnära rådgivning och spetskompetens på området.

En bild som visar person, vägg, inomhus, grupp Automatiskt genererad beskrivning
Bild övre raden från vänster: Erica Juhlin, Johan Svahn, Ragnar Morin, Caroline Söderberg, Jonas Gombrii, Dan Sandahl. Nedre delen från vänster:  Felicia ten Heggeler, Soroosh Ehsanzamir, Erik Borgblad, Jakob Axelsson.
Fotograf: Elisabeth Toll

Det är inte bara stora bolag som är intresserade av att gå till börsen idag, det är även mindre bolag som driver på den stora ökningen av transaktioner. Bara under 2020 ökade antalet svenska transaktioner med 15 procent. Därför är lanseringen av Born Advokater ett efterfrågat tillskott på en het förvärvs- och transaktionsmarknad.

          Vi startar Born med hög hastighet och full kapacitet där vi de senaste 12 månaderna varit rådgivare i transaktioner till ett samlat underliggande fastighetsvärde om 58 MDR SEK, bistått i kapitalanskaffningar om 44 MDR SEK och medverkat i 243 transaktioner, säger Erik Borgblad, advokat och delägare, Born Advokater.

Näringslivet och marknaden för advokattjänster genomgår stora förändringar med ökade krav på specialisering och spetskompetens. Born Advokater, tidigare Glimstedts Stockholmskontor, har valt att starta en helt ny advokatbyrå. Born kommer med högt tempo och affärsnära juridisk rådgivning utmana branschen och bistå entreprenöriella klienter som inte alltid känner igen sig hemma i de stora advokatbyråernas strukturer.

          En stark börs och låga räntor innebär att vi ständigt behöver följa utvecklingen och hålla jämna steg med marknaden. Vi kan identifiera vad bolagen behöver för att lyckas med sin transaktion – oavsett om det är en IPO eller ett fastighetsförvärv, fortsätter Erik Borgblad.

Den 1 december 2021 öppnar Born Advokater sin verksamhet i Stockholm.
 

För mer information kontakta:

Jan Litborn, advokat och Managing Partner
070-563 88 00

[email protected]

Erik Borgblad, advokat och delägare
073-516 00 08

[email protected]
 

Om Born Advokater
Born Advokater är en boutiquebyrå med fokus på affärer och transaktionsjuridik. Vi är specialiserade inom bank- och finans, fastighetsrätt, företagsöverlåtelser, kapitalmarknadstransaktioner och tvistlösning. Med högt engagemang, personligt bemötande, tempo och driv stödjer vi våra klienter genom hela affären. Born Advokater lanseras den 1 december 2021,
www.born.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *