Bravida förvärvar bolaget Electrosec Elteknik i Östergötland AB och stärker sin position inom el

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Bravida förvärvar bolaget Electrosec Elteknik i Östergötland AB och stärker därmed sin position inom el i Östergötland. Bolaget omsätter cirka 25 miljoner kronor och har 10 anställda.

Electrosec Elteknik grundades 2010 av Anders Dalhammer och Kalle Andersson. De verkar idag inom el-service och el-entreprenader. Huvudkontoret ligger i Linköping och de är även verksamma i Motala och Borensberg. Bolaget har kunder som bland annat Polismyndigheten, mindre och större byggnadsentreprenörer samt ett flertal större lantbrukare.

– Genom förvärvet får vi ett stärkt erbjudande inom el i Linköping. Electrosec Elteknik har medarbetare med stor kompetens och vi kan nu nå ut till ett flertal nya kunder på sikt inom el och även inom ventilation och vs, kommenterar Sven Westdahl, regionchef för region Närke, Östergötland och Gotland på Bravida.

Kalle Andersson, tidigare vd på Electrosec Elteknik kommer att fortsätta ingå i verksamheten på Bravida. Han kommenterar:

– Tillsammans med Bravida kan vi nu utvecklas vidare och nå större mål med hjälp av mer kompetens inom samma koncern. Bravida är ett väletablerat stort bolag och våra medarbetare får nu större utvecklingsmöjligheter. Det känns fantastiskt bra att vi nu är en del av Bravida och jag ser fram emot vad framtiden har att ge.  

Bravida tillträdde som ägare den 1 juni 2022. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef koncern
[email protected]
+46 76 852 38 11

 

Bra fastigheter gör skillnad, därför finns Bravida. Som Nordens ledande leverantör av tekniska helhetslösningar inom service och installation hjälper vi våra kunder att skapa väl fungerande och hållbara fastigheter. 

Bravidas långsiktiga mål är att vara klimatneutral i hela värdekedjan år 2045. Vi har 12 000 medarbetare och finns på över 170 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravidas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. www.bravida.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.