Bravida förvärvar Skoglund El & Tele AB och stärker sin position inom el- och teleinstallationer i Örebro

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Bravida förvärvar bolaget Skoglund El & Tele AB och stärker därmed sin position inom el- och teleinstallationer i Örebro. Bolaget omsätter drygt 45 miljoner och har 30 anställda.

Skoglund El & Tele AB grundades år 2000 av Magnus Skoglund i Örebro och är verksamma inom el- och teleinstallationer. Bolagets huvudsakliga kunder är Örebro kommun, mindre och större byggentreprenörer samt även lokala industrikunder. 

Torbjörn Fagerberg, avdelningschef El och Säkerhet på Bravida i Örebro och Sven Westdahl, regionchef för region Närke Östergötland Gotland på Bravida kommenterar:

– Skoglund El & Tele är ett välrenomerat företag som passar bra in i vår befintliga organisation. Tillsammans blir vi en stor aktör på vår lokala marknad med både kunskap och teknik för alla olika sorters uppdrag inom el. Förvärvet stärker oss både inom service och entreprenad.

Magnus Skoglund, nuvarande vd för Skoglund El och Tele kommer att fortsätta ingå i verksamheten. Han kommenterar:

– Förvärvet känns helt rätt för att vi ska kunna utvecklas vidare och med hjälp av Bravidas bredd på marknaden är detta rätt väg att gå för oss som företag. Jag hoppas att vi tillsammans kommer skapa en bra arbetsplats där mina medarbetare kan fortsätta att utvecklas och trivas med sitt arbete.

Bravida tillträder som ägare den 10 januari 2022. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
[email protected]
+46 76 852 38 11

Bra fastigheter gör skillnad, därför finns Bravida. Som Nordens ledande leverantör av tekniska helhetslösningar inom service och installation hjälper vi våra kunder att skapa väl fungerande och hållbara fastigheter. 

Bravidas långsiktiga mål är att vara klimatneutral i hela värdekedjan år 2045. Vi har 12 000 medarbetare och finns på över 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravidas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. www.bravida.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.