Carnegie är Sveriges bästa analyshus för nionde året i rad

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

Carnegie har fortsatt den ledande positionen inom svensk aktieanalys när institutionella investerare har utvärderat svenska analyshus i Financial Hearings årliga undersökning.

Carnegie har utsetts till Sveriges bästa analyshus för nionde året i rad när  Financial Hearings presenterade resultatet av sin årliga undersökning.  Carnegie anses också ha Sveriges bästa analys inom ESG.

– Våra analytiker har en djup bransch- och bolagskunskap samtidigt som vi har en bredd i antalet bolag som vi bevakar. Vår ambition är hög och den möter vi genom att hela tiden arbeta som ett sammansvetsat team där allas kunskap och expertis tas till vara på i det löpande arbetet, säger Kristofer Liljeberg, ansvarig chef för Carnegies analysverksamhet i Sverige.

– Vi är givetvis mycket stolta över att rankas på en första plats avseende vår ESG analys. Lena Österberg som leder vårt team är en av Sveriges främsta analytiker har de senaste åren har byggt upp vår kompetens inom ESG. Lena och hennes team är mycket uppskattade, det ser vi inte minst på intresset för de rapporter som vi släpper relaterat till ESG, säger Kristofer.   

Carnegie bevakar idag ca 400 bolag och ambitionen är att ha den bredaste analysbevakningen av nordiska bolag utan så kallad uppdragsanalys. Under 2021 toppade Carnegies analyshus nära alla oberoende kundundersökningar i Sverige och har i flera år toppat oberoende och erkända undersökningar som Financial Hearings, Prospera, Institutional Investors och Extel. 

 

För mer information, kontakta:

Henric Falkenberg, Head of Carnegie Securities

Telephone: +46 734 17 82 22
 

Emelie Friberg, Head of Communications
Telephone: +46 734 17 92 29

Carnegie skapar mervärde för institutioner, företag och privatkunder inom områdena värdepappershandel, Investment Banking, och Private Banking. Antalet medarbetare uppgår till cirka 600, fördelat på kontor i sju länder.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.