Cirkusfestivalen CirkusMania tar plats på Stockholms scener i februari – nu släpps festivalprogram och biljetter

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Festivalprogrammet för Stockholms stora cirkusfestival CirkusMania som äger rum den 11-20 februari är nu publikt. Under CirkusMania tar cirkusen plats på ett 30-tal av Stockholms scener i 14 kommuner, i både norrort, innerstan och söderort. Det blir rena rama CirkusMania från Subtopia, Dansens hus, Kulturhuset Stadsteatern, Södra Teatern, Hågelbyparken till Kulturhusen i Haninge, Kungsängen och Vallentuna – och det kommer finnas något för alla. Högklassig akrobatik, cirkuspoesi, feministisk clown, barnvänliga volter, fotoutställning, film och livemusik.

– Stockholm är ett av världens mest dynamiska cirkusnav och en internationellt känd cirkusstad. Här har det under de senaste 15 åren högskoleutbildats cirka 120 professionella cirkusartister. De tränar och lever här, men turnerar i andra länder. Vi är jättestolta över att kunna presentera galet många lokala världsartister under festivalen, säger CirkusManias festivalchef, Kiki Muukkonen. Vi bjuder publiken på en överraskande och yvig konstform, och skapar samtidigt en scen för publiken här att möta våra Sverigebaserade kompanier.

Samtida cirkus utgår från den klassiska cirkusens olika discipliner, som akrobatik, jonglering, lindans, och clown, och utvecklar dem till nya konstnärliga uttryck med aktuella frågeställningar. Det finns många genrer och estetiker, och ofta vävs cirkusen samman med andra konstformer som dans, teater, livemusik, design och poesi. Med CirkusMania får publiken möta den variation och uppfinningsrikedom som karaktäriserar cirkus idag.

– I festivalprogrammet finns avancerad luftakrobatik, drömsk cirkuspoesi, mycket livemusik och även film och fotografi. Kompani Giraff förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld till livekonsert med Jonathan Johansson, fransk lindans möter suggestiv triphop i föreställningen Résiste och de feministiska clownerna i M.P.A.C tar sig an temat bröst och kroppsaktivism. Jonglören Peter Åberg demonstrerar hur man kan memorera hela Svenska Akademiens ordlista, Henrik & Louise berättar om vardagens utmaningar för en cirkusakrobatfamilj, och för barnen finns ett stort varierat program utspritt över regionens scener, säger Kiki Muukkonen.


Bild: Kiki Muukkonen
(foto Melker Dahlstand)

Festivalprogram och biljetter finns på  https://cirkusmania.se

Intervjuförfrågningar och mer information (gäller journalister), vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, presskontakt, [email protected]

CirkusMania är en cirkusfestival som arrangerats sedan 2019 i regi av Subtopia. Målet med festivalen är att i ett omfattande samarrangemang mellan aktörer över hela Stockholms-regionen skapa brett intresse och nyfikenhet för samtida cirkus hos etablerad och ny publik. Cirkus idag är en konstform som tar sig många olika och ofta oväntade uttryck. I 2022 års upplaga av den tio dagar långa festivalen som pågår 11-20 februari presenteras över 60 tillfällen att uppleva cirkus på ett 30-tal platser runt om i hela regionen.

​​Subtopia är en produktionsplats för konst, kultur och sociala näringar i Botkyrka. Här finns 15 000 kvm utrymmen för både ideell och kommersiell verksamhet och vi främjar konstnärlig produktion med särskilt fokus på cirkus, urban konst, entreprenörskap och ungdomsverksamhet. Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och motorn i Botkyrka kommuns satsning på konst, kultur och kreativa näringar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *