CSEC inväntar svar från ytterligare drygt 60.000 båtförsäkringskunder

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Willis Towers Watson (WTW) påbörjade för några veckor sedan utrullningen av försäkringsavtal online i Frankrike i kombination med erbjudande om sänkt försäkringspremie vid köp av C-pod mini. I samband med att online-avtalen introducerades ändrade WTW på ersättningsmodellen för sina försäkringsagenter. Den nya ersättningsmodellen mottogs inte väl av agenterna och arbetet med förlängning av befintliga avtal har temporärt pausats. WTW arbetar intensivt tillsammans med försäkringsbolagen Allianz och AXA för att lösa ersättningsfrågan så att arbetet kan återupptas.

Innan arbetet pausades hade 3.900 kunder fått erbjudandet via mail. Av dem hade 3600 hunnit ta ställning till erbjudandet om sänkning av försäkringspremien på upp till 10% vid köp och installation av en C-pod mini. Av dessa har totalt 3.585 kunder accepterat erbjudandet, vilket ger en konverteringsgrad på över 99,6 %. Så snart frågan om ersättningen till försäkringsagenterna är löst kommer resterande drygt 60.000 kunder att få ta ställning till samma erbjudande.

Bolagets franska samarbetspartners bedömning är att de snabbt kommer att hitta en lösning på ersättningsfrågan för att få in intäkterna från befintliga kunder. Det är samtidigt värt att påpeka att risken är väldigt liten att försäkringskunderna byter försäkringsbolag som resultat av förseningen. De allra flesta har avtal på 3, 5 eller 10 år och deras båtar är fortsatt försäkrade även om de ännu inte erlagt premien för detta år.

Ledningen på WTW menar i sammanfattning att: ”Vi kommer i samarbete med Allianz och AXA att erbjuda försäkringspremiereduktion vid installation av en C-pod mini till alla våra kunder. Vi är övertygade om att andelen kunder som tackar ja till erbjudandet kommer att vara fortsatt mycket högt.”

Presskontakt

Sara Torgnysdotter
Kommunikationsansvarig C Security Systems AB
E: [email protected]
M: +46 70 919 91 44

Om C Security Systems AB (publ)
IoT-bolaget C Security Systems, baserat i Stockholm, utvecklar, marknadsför och säljer högteknologiska skydds- och övervakningssystem på den globala marknaden under varumärkena Spåra och C-pod. Vår affärsidé är att skapa trygghet och förenkla för människor och företag genom att erbjuda smarta sensorsystem för att skydda människor, djur och rörliga tillgångar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.