De var bäst i Allsvenskan och Superettan i april

| 13 maj, 2022 | 0 kommentarer

Det blev en dubbelvinst för Hammarby när Williot Swedberg och Martí Cifuentes belönades som Månadens spelare, respektive tränare, i Allsvenskan under april. Skövde AIK var inte sämre och tog också hem en dubbel – anfallaren Jack Cooper och tränaren Tobias Linderoth utsågs till Månadens spelare och tränare i Superettan. Månadens spelare och tränare utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset är 10 000 kronor var från Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang.

– Det var tuff konkurrens i april, men både Hammarby och Skövde AIK fick en flygande start på säsongen. Det är första säsongen i Superettan för SAIK och tränaren Tobias Linderoth, vilket gör lagets prestation extra imponerande, säger Anders Falk, sponsoransvarig på Unibet.

Williot Swedberg är Månadens spelare i Allsvenskan
Swedberg inledde säsongen på Hammarbys bänk men spelade snabbt till sig en startplats med sin offensiva effektivitet och sitt mogna mittfältsspel. Motivering: Williot Swedberg gick upp i tidig skytteligaledning i Allsvenskan efter sina fem mål i april, ett sensationellt facit från den 18-årige Hammarby-mittfältaren.

Marti Cifuentes vinner Månadens tränare i Allsvenskan
Efter Hammarbys rivstart på säsongen med fem segrar på fem matcher i april vinner Martí Cifuentes Månadens tränare i Allsvenskan. Bedriften blir än mer imponerande med tanke på att tre av matcherna var på bortaplan. Motivering: Hammarby fick en flygande start på säsongen under nye tränaren Martí Cifuentes. Laget gjorde 13 mål och släppte bara in två under de fem första omgångarna, som gav fem segrar.

Jack Cooper Love tar hem Månadens spelare i Superettan
Skövde AIK gör sin allra första säsong i Superettan och hade knappt kunnat få en bättre start, mycket tack vare Jack Cooper Loves mål. Den 20-årige anfallaren, som är inlånad från Elfsborg, började säsongen med att näta i de fyra första matcherna. Sammanlagt blev det fem mål i april för Cooper Love. Motivering: Jack Cooper Love fick en flygande start på säsongen tillsammans med Superettan-nykomlingen Skövde AIK, då den inlånade anfallaren stod för fem mål i april.

Succéstart för Skövde AIK gör Tobias Linderoth till Månadens tränare i Superettan
Både Skövde AIK och Tobias Linderoth, i alla fall i rollen som huvudtränare, är nya på den här nivån. Bristen på rutin har dock ersatts med skicklighet, entusiasm och en stor tro på vad man själva kan åstadkomma, och SAIK:s fyra segrar och ett kryss i april var bäst i serien. Bland lagen man vann mot märks Östersunds FK (i Allsvenskan 2021) samt fjolårstopplagen Norrby IF och Landskrona BoIS. Motivering: Första säsongen i Superettan för Skövde AIK och tränaren Tobias Linderoth – det märks inte. En sensationell start med fyra segrar och ett kryss gör att laget var bäst i serien i april.

Om Månadens spelare och Månadens tränare
Månadens spelare och tränare utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare och lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn
De 16 lagens lagkaptener och tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin(Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson(Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Raul Valencia Lopez(Unibet), Thomas Hasselgren (SEF), Viktor Tjernström (Unibet).

För mer information, kontakta:
Anders Falk, sponsorchef, Unibet, [email protected], 0708-75 39 42

 

Om Unibet
Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.