DRILLCON ERHÅLLER ETT NYTT BORRKONTRAKT I CHILE

| 28 april, 2022 | 0 kommentarer

Drillcon Americas har slutit ett raiseborrningskontrakt med DMC som innebär att borra flera ventilationsschakt i olika diametrar åt Codelco koncernen, El Teniente i södra delen av Chile. Arbetet kommer starta upp i maj 2022 och beräknas vara klart februari 2023. Kontraktet motsvarar ett värde på cirka 18 Mkr.

 ” Kontraktet är en viktig milstolpe för Drillcon som innebär att vi stärker vår närvaro ytterligare i Chile och det är glädjande att se hur raiseborrning premieras med nya kontrakt i Sydamerika inom gruvsegmentet.  Med det nya kontraktet som slutits kommer Drillcon ha borrverksamhet hos två stora gruvkunder, Lundin Mining i Candelaria och nu med DMC och slutkund Codelco, El Teniente. Jag ser det som en kvittens på att våra operatörer och organisationen som helhet levererar ett mervärde till kundernas produktion i Chile och varumärket Drillcon börjar bli alltmer etablerat i Sydamerika. ” säger Patrik Rylander vd på Drillcon AB.

 (Bakgrund: El Teniente är en koppargruva i Chile ingående i Codelco koncernen och startades upp år 1819.  Den ligger i provinsen Provincia de Cachapoal och regionen Región de O’Higgins, i den södra delen av landet, cirka 80 km söder om huvudstaden Santiago de Chile.)

Örebro 28 april 2022

Patrik Rylander, VD                                                                         

Drillcon AB    

Pressreleasen och ytterligare information kan inhämtas  https://www.drillcon.se/media/press-releases

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Drillcon AB (publ) ska offentliggöra enligt Europaparlamentets och rådets förordning (596/2014/EU) om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående persons försorg för offentliggörande den 28 april kl 09.00 (CET). Detta pressmeddelande, liksom ytterligare information om Drillcon AB, finns tillgänglig på www.drillcon.se.

Allmänt om Drillcon-gruppen:

Drillcon AB (publ), med dotterbolagen Drillcon Scandinavia AB, Drillcon Irland Ltd, Drillcon Iberia SA, Drillcon Americas SpA och Drillcon Norway AS, utför prospektering- och raiseborrning inom gruv- och anläggningsindustrin, i Norden, Iberiska halvön, Europa och sydamerikanska marknaden.

Drillcon AB (publ) är listat på First North Premier Growth Market vilket är en alternativ marknadsplats som drivs av NASDAQ OMX Stockholm AB. Bolag vars aktier handlas på First North Premier Growth Market är inte skyldiga att följa samma regler som börsnoterade bolag, utan ett något mindre omfattande regelverk anpassat till företrädesvis mindre bolag och tillväxtbolag. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission, +46 (0)8 – 684 211 00, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.