Emirates och United breddar sina erbjudanden genom nytt samarbete

| 16 september, 2022 | 0 kommentarer

Nu breddar Emirates och United sina utbud av flyg genom ett nytt avtal som möjliggör för passagerare som reser med Emirates att ansluta till United, med upp till tvåhundra nya städer i USA, som Chicago, San Fransisco och Houston. United lanserar i mars 2023 också ett flertal nya flyg mellan New York/Newark och Dubai, som ansluter kunder till över hundra nya destinationer via Dubai med Emirates och flydubai.

Chicago och Dubai, 16 september 2022 – Emirates och United tillkännagav igår ett historiskt nytt avtal som utökar flygbolagens nätverk i hela världen och ger deras passagerare lättare tillgång till hundratals nya destinationer* inom USA och runt om i världen. Från och med november kommer Emirates passagerare som flyger till Chicago, San Francisco eller Huston att enkelt kunna ansluta till Uniteds flyg till nästan tvåhundra städer över USA, med en enda biljett.

På de åtta andra amerikanska flygplatserna där Emirates finns närvarande, Boston, Dallas, LA, Miami, JFK, Orlando, Seattle och Washington DC, kommer båda flygbolagen ha en interlineavtal på plats. United kommer också lansera ett nytt direktflyg mellan Newark och Dubai med start i mars 2023. Därifrån kommer passagerare kunna resa med Emirates eller systerflygbolaget flydubai till över hundra städer. Biljetter till Uniteds nya Dubai-flyg finns till försäljning redan nu.

Emirates och United tillkännagav sitt nya avtal vid ett ceremoniellt evenemang på Dulles International Airport, arrangerat av Uniteds VD Scott Kirby och Emirates President Sir Tim Clark, med United och Emirates Boeing 777-300ER-flygplan och med besättning från båda flygbolagen på plats.

– Två av de största och mest kända flygbolagen i världen går samman för att transportera sina passagerare mer bekvämt och till fler platser, i en tid då efterfrågan på resor återhämtar sig med kraft. Det är ett viktigt partnerskap som kommer ge stora fördelar för resenärerna. Vi välkomnar Uniteds återkomst till Dubai nästa år, där det kombinerade nätverket av Emirates och flydubai blir en inkörsport för United att nå Asien, Afrika och Mellanöstern. Vi ser fram emot att utveckla vårt partnerskap med United på lång sikt, säger Sir Tim Clark, President på Emirates Airlines.

– Detta avtal förenar två ikoniska flygbolag som delar ett gemensamt åtagande att skapa den bästa kundupplevelsen. Uniteds nya flyg till Dubai och våra kompletterade nätverk kommer göra det globala resandet enklare för miljontals av våra kunder, vilket hjälper för att stärka lokala ekonomier och kulturella band. Det här är ett stolt ögonblick för anställda hos både United och Emirates och jag ser fram emot vår resa tillsammans, säger Scott Kirby, VD för United Airlines.

Resenärer hos båda flygbolagen kan snart boka dessa anslutningsflyg med endast en flygbiljett, vilket gör att incheckning och bagageöverföring sker snabbare och smidigare. Till exempel kommer resenärer kunna besöka United.com eller använda United-appen för att boka ett flyg från New York/Newark till Karachi, Pakistan samt gå till Emirates.com för att boka flyg från Dubai till Atlanta eller Honolulu.

Samarbetsavtalet kommer också att ge lojalitetsmedlemmar hos båda flygbolagen fler möjligheter till nya erbjudanden. Emirates Skywards-medlemmar kan snart tjäna flygmil när de reser med United-flyg och United Mileage Plus-medlemmar som flyger på Uniteds flyg från New York/Newark till Dubai kommer att kunna tjäna och lösa in flygmil när de ansluter utanför Emirates och flydubai.

Kunder som reser på codeshare-flyg kommer snart också få tillgång till Emirates och Uniteds lounger. Mer information om bonusar och förmåner för lounger kommer att meddelas under kommande veckor.

Båda flygbolagen har nyligen tillkännagett betydande investeringar för att ytterligare förbättra kundupplevelsen. Emirates kommer bygga om över 120 flygplan som en del av en satsning på två miljarder dollar, motsvarande 21,5 miljarder SEK. Detta inkluderar fler måltidsval, en ny vegansk meny, en ”biograf i himlen”, uppgraderingar av kabininteriörer och fler hållbara val. Hos United kommer flygbolaget att utöka med 500 nya Boeing- och Airbusflygplan till sin flotta, med fokus på en ny signaturinteriör med ryggstödskärmar i varje säte, större soptunnor, Bluetooth-anslutning överallt och branschens snabbaste och mest tillgängliga WiFi under flygningar.

*Codeshare-samarbete och Uniteds nya flyg till Dubai är statligt godkänt.

För mer information, vänligen kontakta: 
Fannie Friberg, Spotlight
Telefon: 073-531 49 78  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates
Historien om Emirates började 1985 när vi startade verksamheten med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flygplan, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskinerna i skyn. Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer, vårt branschledande underhållningssystem ombord, mat med doft och smak av olika destinationer samt service i världsklass.  

Om United

Uniteds gemensamma syfte är “Connecting People. Uniting the World.”. Från det amerikanska navet i Chicago, Denver, Huston, Los Angeles, New York/Newark, San Fransisco och Washington och D.C. driver United det mest omfattande globala flygnätverket bland nordamerikanska flygbolag. United tar tillbaka kunders favoritdestinationer och lägger till nya, för att bli världens bästa flygbolag. För mer information om hur du ansluter dig till United-teamet, besök www.united.com/careers. Mer information om företaget finns också på www.united.com. United Airlines Holdnings, Inc., moderbolaget till United Airlines, Inc., hittas på Nasdaq under symbolen “UAL”.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.