Essity utnämnt till europeisk ledare inom mångfald av Financial Times

| 18 november, 2022 | 0 kommentarer

Hygien- och hälsobolaget Essity har för andra året i rad utnämnts till ”Diversity Leader” av den brittiska affärstidningen Financial Times.

Rankningen sammanställdes av analysföretaget Statista på uppdrag av Financial Times genom att ställa frågor till mer än 100 000 anställda i europeiska bolag kring olika aspekter av mångfald: könsfördelning, sexuell läggning, ålder, etnisk tillhörighet och funktionsvariation. 

”På Essity anser vi att en organisation baserad på mångfald och inkludering leder till bättre beslutsfattande och därmed starkare resultat. Det är glädjande att se att vårt värderingsstyrda arbete med inkludering återigen har belönats”, säger Magnus Groth, vd och koncernchef på Essity.

Mer information om Financial Times rankning ”Diversity Leader”.

För ytterligare information, kontakta:
Helena Hansen, Media Relations Manager, 070 616 96 69, [email protected] 

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *