Fastighets AB Stenvalvet (publ) tilldelas hedersomnämnande av Region Gotland

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

Stenvalvet tilldelas ett hedersomnämnande i samband med utdelandet av Region Gotlands arkitekturpris 2022. Priset, som är till för att uppmärksamma och lyfta fram goda exempel på gotländsk arkitektur, tilldelas Stenvalvet och Innovitaskolan för ombyggnaden av en kontorsbyggnad till skola.

Region Gotlands arkitekturpris 2022 hedersomnämnande tilldelas ombyggnadsprojektet som rymmer Innovitaskolans högstadium i fastigheten Visby Skenet 1. Projektet är ett utmärkt exempel på hur man kan ta vara på en gammal byggnad och anpassa den till en helt ny verksamhet. Man har bevarat byggnadens industriella karaktär samtidigt som man har anpassat den till de behov och krav som en modern skola har idag. På så vis får man även minsta möjliga miljöpåverkan, vilket ligger i linje med Stenvalvets hållbarhetsmål.

”Vi är otroligt glada och stolta över Region Gotlands hedersomnämnande”, säger Pierre Trast, Regionchef på Stenvalvet. Det har varit ett mycket bra samarbete med alla inblandade parter. Framförallt med tanke på att vi byggstartade i mars och lokalerna stod klara till terminsstarten i augusti.”

Motivering:
Genom ombyggnad av en kontorsbyggnad till skola har byggnaden fått ett nytt liv och Innovitaskolan en ny hemvist för sina 150 högstadieelever. Med hedersomnämnandet vill prisjuryn främst lyfta fram projektets väl genomförda målsättning att så långt möjligt bevara och förstärka byggnadens befintliga kvaliteter, så som byggnadens yttre strama och industriella karaktär, och samtidigt skapa en väl fungerande skolmiljö, uppskattad av både elever och personal.

Beställare och fastighetsägare: Fastighets AB Stenvalvet
Hyresgäst: Innovitaskolan Visby

Arkitekt: VISBYARK – Petra Lindfors, Arkitekt SAR MSA ansvarig arkitekt
Entreprenör: PEAB och Bravida

 

För frågor eller ytterligare information kontakta:
Pierre Trast, Regionchef, 072 – 543 28 48, [email protected]

Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef, 0708 – 399 501, [email protected] 


Fv: Eva Sjögren, Innovitaskolan, Eva Kriegelstein, Stenvalvet och Karolina Enman, Visby ark

Om Stenvalvet
Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som utbildning, vård & omsorg, rättsväsende och myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Läs mer på stenvalvet.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.