Flokk lanserar HÅG Tion – marknadens mest hållbara kontorsstol

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Flokks nya arbetsstol HÅG Tion sätter en ny standard för arbetsstolar för både hem- och kontorsmiljöer. Utöver att stolen är både snygg, lätt och ergonomisk, är den nästan helt producerad av återvunnen plast och aluminium. Stolen presenteras i samband med Stockholm Design Week som inleds idag den 6 september.

HÅG Tion är resultatet av ett unikt samarbete mellan Flokks egen designavdelning och tre olika designstudios: Anderssen & Voll, BIG-GAME och Hunting & Narud, där alla bidrar med sina unika specialistkunskaper. Genom att ur respektive aktörs unika perspektiv noggrant studera vanor och beteenden i kontors- och hemmiljöer, har de fyra aktörerna tagit fram en stol som är snygg, lätt och ergonomisk, och med det lägsta CO2-avtrycket per stol för arbetsstolar hittills.

– I en post-pandemisk värld finns det ett växande behov för flexibla arbetsstolar som kan användas på hemmakontoret, vid köksbordet eller på arbetsplatsen. Genom detta unika samarbete mellan fyra olika aktörer, samlade med en gemensam vision, har vi tagit ett helhetsgrepp om den moderna och hållbara arbetsstolen, säger Atle Thiis-Messel, hållbarhetsdirektör på Flokk.

Stolen är så långt det är möjligt framställd med återvunna och förnybara material. Genom en unik färgsortering är det möjligt att utvinna ny plast med bibehållen färg och lyster från använda konsumentartiklar, till skillnad från om all plast hade sorterats och återvunnits tillsammans och färgerna blandats. Denna typ av återvinning av material så att färger och lyster i materialet bibehålls har inte kunnat göras tidigare.

Sitsen och ryggstödet är producerat med 94 procent återvunnen plast och stommen och de valfria armstöden består av 98 procent återvunnen aluminium. Träkomponenter är gjorda med ansvarsfullt framtaget trä och all klädsel består av material som möter EU:s Ecolabel-kriterier. Alla valbara tyger består av både ull och återvunnen polyester. Stolen är lätt att reparera tack vare att inget lim används vid montering. Det gör att enskilda komponenter kan bytas ut smidigt, vilket förlänger stolens livslängd.

– Med HÅG Tion sätter vi en ny standard för återvinning och återanvändning av olika material. Detta gör att vi kan leverera en snygg arbetsstol av högsta kvalitet, som även är vår mest hållbara stol. Lanseringen av HÅG Tion är ett stort steg framåt på Flokks resa mot våra högt uppsatta hållbarhetsmål, säger Atle Thiis-Messel.

HÅG Tion finns tillgänglig i en rad kombinationer av trä-, plast- och aluminiumdelar samt tyger, med eller utan armstöd och i flera färger för respektive komponent. Detta gör det möjligt att kombinera fritt för att anpassa stolens estetik utifrån miljö.

Stolen kommer att visas upp på Flokks utställning under Stockholm Design Week, mellan den 6 och 9 september.

Länk till Flokks pressrum: 

https://info.flokk.com/en/sweden/connect-at-stockholm-design-week-2022-press

För mer information, kontakta:

Jessica Borgar, Marketing & Trade Coordinator

Mobil: +46702583995

E-mail: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.