Folksam LO Pension ansöker om omvandling till tjänstepensionsföretag

| 7 juni, 2022 | 0 kommentarer

I samband med en extra bolagsstämma idag (7 juni) tog Folksam LO Pension beslutet att säga ja till att ansöka hos Finansinspektionen om att omvandla Folksam LO Pension till tjänstepensionsföretag i enlighet med regleringen för tjänstepensionsföretag IORP 2. Stämman beslutade även att ansöka om namnändring till Folksam LO Tjänstepension AB. Förändringarna förväntas träda i kraft den 1 januari 2023.

– Att vi nu har ett stämmobeslut på att omvandla Folksam LO Pension i enlighet med den nya regleringen för tjänstepensionsföretag är positivt och kommer att gynna våra kunder. Genom den här förändringen får vi ännu bättre förutsättningar att erbjuda våra kunder en tjänstepension med god avkastning över tid, låga avgifter och ansvarsfulla placeringar, säger Christoffer Jönsson, vd på Folksam LO Pension.

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: [email protected]

Om Folksam LO Pension
Folksam LO Pension förvaltar tjänstepensionen för nära en halv miljon kunder som har valt att pensionsspara i fonder. Folksam LO Pension är inriktat mot kollektivavtalade tjänstepensioner inom SAF-LO området och det kommunala området. Bolaget ägs till 51 procent av Folksam Liv och till 49 procent av LO:s Försäkringshandelsbolag, som i sin tur ägs av LO och dess medlemsförbund.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.