Förhandling gav 14 miljoner kronor lägre hyra i Jämtland

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen spelar en viktig roll som motpart till bostadsbolagen i de årliga för-handlingarna om hyreshöjningar. En sammanställning visar att utan hyresförhandlingar skulle hyrorna i Jämtland vara mer än 14 miljoner kronor högre än vad de är idag.

Årets hyresförhandlingar är avslutade på de flesta håll i länet. I normalfallet går processen till så, att bostadsbolagen yrkar på en höjning av hyran för det kommande året, därefter vidtar förhandlingar med Hyresgästföreningen och i slutänden nås en överenskommelse. Skillnaden mellan bostadsbola-gens yrkanden och de överenskommelser som görs utgör en besparing för hyresgästerna.

– Samhället tjänar på att hushållens konsumtionsutrymme inte äts upp av hyreshöjningar. Den här sammanställningen visar på ett konkret sätt nyttan med det system vi har idag på den svenska bostadsmarknaden, med kollektivt förhandlade hyror, säger Marie Hjorth, förhandlingschef.

I sammanställningen ingår cirka 17 700 lägenheter, varav cirka 9000 lägenheter i kommunernas allmännyttiga bostadsbolags bestånd.

För mer information:
Hasse Dahl, förhandlare, 076-798 08 64

Region NorrlandRegional pressjour Norrland010-459 18 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *