Förhandling gav 70 miljoner kronor lägre hyra i Norrbotten

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen spelar en viktig roll som motpart till bostadsbolagen i de årliga förhandlingarna om hyreshöjningar. En sammanställning visar att utan hyresförhandlingar skulle hyrorna i Norrbotten vara nära 70 miljoner kronor högre än vad de är idag.

Årets hyresförhandlingar är avslutade på de flesta håll i länet. I normalfallet går processen till så, att bostadsbolagen yrkar på en höjning av hyran för det kommande året, därefter vidtar förhandlingar med Hyresgästföreningen och i slutänden nås en överenskommelse. Skillnaden mellan bostadsbolagens yrkanden och de överenskommelser som görs utgör en besparing för hyresgästerna.

– Samhället tjänar på att hushållens konsumtionsutrymme inte äts upp av hyreshöjningar. Den här sammanställningen visar på ett konkret sätt nyttan med det system vi har idag på den svenska bostadsmarknaden, med kollektivt förhandlade hyror, säger Marie Hjorth, förhandlingschef.

I sammanställningen ingår cirka 44 600 lägenheter, varav cirka 25 900 lägenheter i kommunernas allmännyttiga bostadsbolags bestånd.

För mer information:
Magnus Westerlund, förhandlare i Malmfälten och östra Norrbotten, 072-551 75 77
Roger Enbom, förhandlare i södra Norrbotten, 070-618 00 99

Johannah Malmin, förhandlare i Piteå, Skellefteå och Luleå 010-459 18 03

Region NorrlandRegional pressjour Norrland010-459 18 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *