Förhandlingen med Ockelbogårdar har åter strandat

| 6 februari, 2021 | 0 kommentarer

Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Ockelbogårdar AB har gått till Hyresmarknadskommittén igen efter att parterna inte kunnat nå en överenskommelse.

Efter att förhandlingen strandat mellan Hyresgästföreningen och Ockelbogårdar AB gick ärendet till Hyresmarknadskommittén (HMK). Vanligtvis lämnar HMK medlingsförslag men det gick inte den här gången då parterna inte var överens.

Förhandlingen återgick då till parterna. Dock utan resultat förhandlingarna strandade på nytt och parterna har nu återigen tvingats gå till HMK för ett beslut att förhålla sig till.

Hyresgästföreningen anser att hyreshöjningen bör landa på runt 1 %. Det första yrkandet från Ockelbogårdar AB var 4,2 %, men har under förhandlingarna reviderats till 2,89 %.

– Det måste till en översyn av hela bolagets verksamhet. Kravet på höga årliga hyreshöjningar måste dämpas, säger Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Kontakt
Owe Helleberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen
Telefon: Telefon 010-4591321

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *