Genombrott för PolarCool i tyska Bundesliga – TSG Hoffenheim tecknar avtal

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

PolarCool AB (publ) har tecknat avtal med Bundesligaklubben TSG Hoffenheim för PolarCap® System. Avtalet markerar ett viktigt första steg för bolaget på den tyska fotbollsmarknaden.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning. Bolaget har under på senare tid landat flertalet strategiska avtal i Frankrike och Storbritannien samtidigt som bolaget också har fortsatt bredda sin närvaro på hemmamarknaden.

Den tyska fotbollsklubben TSG Hoffenheim i den tyska högsta ligan, Bundesliga, kommer att använda PolarCap®-systemet från början av kommande säsongen i en första utvärderingsperiod, med möjlighet att fortsätta in i ett tvåårigt kommersiellt avtal efter utvärderingen. Avtalet är begränsad i storlek men är ett viktigt genombrott på den tyska fotbollsmarknaden.

Vid sidan av ishockey- och rugbymarknaderna där huvudskador är mycket vanliga så är fotbollsmarknaden också mycket intressant för PolarCool i och med sin storlek både i Europa och världen. Huvudskadorna är mindre frekventa inom fotbollen, men skapar både stora problem och betydande kostnader för de kommersiella klubbarna när de inträffar. Därför möter PolarCool ett ökat intresse från flera europeiska storklubbar.

PolarCools VD Erik Anderssons kommentarer:

– Avtalet med den tyska storklubben TSG Hoffenheim är väldigt glädjande. Den tyska fotbollsmarknaden är vid sidan av Frankrike och Storbritannien mycket intressanta marknader för PolarCool i Europa. Vi har tidigare haft genombrott i de högsta fotbollsligorna i både Frankrike och England, vilket har ökat intresset från andra klubbar väsentligt. Vår förhoppning är att nu kunna nå ut till fler fotbollsklubbar, både i Tyskland och i övriga Europa.

PolarCool har redan kunder inom tysk ishockey och bolaget förlängde nyligen avtalet med den tyska toppklubben Adler Mannhiem till 2024.

För mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 – 738 60 57 00                                                          
E-mail: [email protected]

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.