H.K.H. Kronprinsessan Victoria är framröstad till Årets Svenska Kvinna 2021 av SWEA International

| 27 mars, 2021 | 0 kommentarer

27 mars 2021 – Vid SWEA Internationals årsmöte meddelades idag att H.K.H. Kronprinsessan Victoria har framröstats till Årets Svenska Kvinna 2021. Denna hedersbetygelse har sedan 1989 tilldelats svenska kvinnor som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag i världen.

– Kronprinsessan står för allt som SWEA identifierar sig med, ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. Egenskaper som vi Sweor för med oss ut i världen i ett globalt systerskap över gränserna, där vi nu välkomnar vår Kronprinsessa, säger Barbro Osher som nominerat vinnaren.

Från och med i år kan alla SWEAs tusentals medlemmar både nominera och rösta fram Årets Svenska Kvinna. Det är en förnyelse som mottagits varmt bland Sweorna. Fem fantastiska kvinnor gick vidare till slutomröstning och vinnaren var förstås inte helt oväntad.

Kronprinsessan har låtit meddela att hon är ärad över utmärkelsen.

– Det är extra roligt att det i år är precis tjugo år sedan H.M. Drottning Silvia blev utsedd till Årets Svenska Kvinna. I år blev det vår kära Kronprinsessa, och vi är glada över att kunna ge dessa fantastiska kvinnor och förebilder den hyllning de så väl förtjänar, avslutar Suzanne Langeland Southard, SWEA Internationals ordförande.

Suzanne Langeland Southard
Internationell ordförande
[email protected]

Maria Svensson
Ansvarig för medierelationer
[email protected]
0762-501703

SWEA är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Varje år delar SWEA ut stipendier och donationer för cirka 2 miljoner kronor. https://swea.org/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *