Hakan Koc investerar i QEV Tech Holdings

| 30 augusti, 2021 | 0 kommentarer

En av grundarna av AUTO1, Hakan Koc, investerar i QEV Tech Holdings (”QEV Holdings”).

Som tidigare meddelats har Inzile AB (publ) (”Inzile”) ingått ett villkorat avtal om förvärv av 80% av QEV Holdings och förvärvet är föremål för godkännande av aktieägarna i Inzile vid en kommande extra bolagsstämma.

Ett syfte med förvärvet är att få tillgång till kontaktnätet från QEV Holdings inom bland annat bilsektorn, såsom tillgång till investerare, försäljningskanaler och avancerad produktion av fordon.

QEV Holdings har nu informerat Inzile om att Hakan Koc, medgrundare och en av de största aktieägarna i AUTO1, har investerat i QEV Holdings. AUTO1 är ett tyskt bilföretag noterat på DAX -börsen med ett börsvärde på mer än 8 miljarder EUR. Investeringen bygger på Inzile och QEV Holdings ömsesidiga vision och avtalet mellan Hakan Koc och QEV Holdings föreskriver att Hakan Koc kommer att byta aktier i QEV Holdings med aktier i Inzile så snart förvärvet mellan Inzile och QEV Holdings har godkänts av aktieägarna vid den kommande årsstämman.

Hakan Koc har uttalat att han kommer att kunna hjälpa Inzile i dess globaliseringsprocess. AUTO1 erbjuder ett snabbt och enkelt sätt för konsumenter och professionella bilhandlare över hela Kontinentaleuropa att sälja och köpa begagnade bilar via sina etablerade plattformar. De erbjuder det största urvalet av begagnade bilar i mer än 30 länder, över mer än 80 märken och till alla prispunkter.

År 2020 sålde AUTO1 Group över 450 000 fordon via sina webbplatser och appar.

Det är ett företag som leds av grundare och med lång erfarenhet från branschen och beprövad skalförmåga, säger Ragnar Åhgren, huvudägare och ordförande i Inzile.

För ytterligare information:

Ragnar Åhgren, Styrelseordförande i Inzile, [email protected], +46 73 356 89 89

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor, +46 8 528 00 399, [email protected].

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *