HANZA utvecklar verksamheten i Kina

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

HANZA Holding AB (publ) ser ett ökat behov av marknadsnära tillverkning i Kina och flyttar därför till nya, större lokaler. Vidare expanderar elektronikdelen genom investeringar om ca. 10 MSEK.

HANZA Holding AB (publ) har ett tillverkningskluster i Suzhou, Kina, som erbjuder marknadsnära tillverkning åt europeiska kunder. En positiv marknadsutveckling har medfört att HANZA beslutat att expandera verksamheten genom att flytta till en ny lokal om ca. 4 000 kvm, med en option om ytterligare 4 000 kvm. I samband med detta genomförs en investering i elektronikproduktionsutrustning om ca. 10 MSEK.

”Vi ser produktbolag som flyttar tillbaka tillverkning från Kina till Europa, men också bolag som vill flytta sin tillverkning för den kinesiska marknaden från Europa till Kina”, säger Erik Stenfors, VD HANZA. ”Den bakomliggande orsaken är densamma – att tillverka nära slutmarknaden. Här stödjer HANZA bolagen på ett unikt sätt genom rådgivning inom leverantörskedjor och projektledning av fabriksflyttar.”

Fabriksflytten samt installationen av den nya utrustningen kommer att genomföras under det tredje kvartalet, 2021.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Stenfors, VD, Tel: +46-70 950 80 70, e-post: [email protected]
Lars Åkerblom, CFO, Tel: +46-70 794 98 78, e-post: [email protected]

Om HANZA:
HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.
HANZA grundades år 2008 och omsätter sedan 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina.
Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge,
Oerlikon, SAAB och Siemens.

HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *