Hexagons R-evolution lanserar venture capital-satsning för att främja startups inom green-tech

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Hexagon AB, en ledande global leverantör av digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, offentliggjorde idag att R-evolution, Hexagons affärsenhet för hållbar innovation och investeringar i green-tech, lanserar ett nytt affärsområde: ”R-ventures” för venture capital-investeringar.

Dagens klimathot kräver omedelbara investeringar i innovativa satsningar som främjar planeten. Alla industrier behöver ställa om för att bemöta utmaningarna och bevara långsiktig tillväxt, och startups inom green-tech utgör en del av lösningen. R-ventures hjälper green-tech-bolag att nå nästa stora tekniska genombrott genom att förse dessa med startkapital eller teknologi från Hexagons portfölj.

Material Mapper, ett bolag baserat i Norge som verkar för en övergång till en cirkulär ekonomi i byggnadssektorn, tog emot programmets första investering. Material Mapper inriktar sig på digitalisering av byggplatsers återanvändbara material – vilket i slutändan kopplar samman avvecklingsprojekt med nybyggnadsprojekt för att öka återanvändbarheten av byggnadsmaterial.

R-evolution letar främst efter lovande investeringsmöjligheter inom sina fokusområden – hållbar energi och förvaring, grön vätgas, infångning av koldioxid, hantering av plastavfall, avsaltning, växtbaserad mat, övervakning av ekosystem, hållbart jordbruk, och övergång till en cirkulär ekonomi – men välkomnar alla entreprenörer att presentera projekt som främjar världen och har stor tillväxtpotential.

”Hexagon anser att 2050 är ’året då det redan är för sent’. Vi lanserade R-evolution tidigt 2021 för att skynda på industriers övergång till en hållbar global ekonomi. På bara ett år har R-evolution bevisat att det är möjligt att påverka miljön i positiv riktning och samtidigt generera lönsam tillväxt. Nu uppmanar vi entreprenörer att gå samman för att hantera klimatkrisen. De direktinvesteringar vi riktar mot startups inom green-tech kommer att resultera i fler lönsamma initiativ som ger tillbaka till planeten”, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

För att kunna delta i R-ventures investeringar, som innebär antingen kapital eller teknologi, gäller att bolaget ska vara onoterat och med en prövad produkt och affärsmodell. Startkapitalet pendlar vanligen mellan 50 000 – 500 000 EUR. R-evolution bjuder dessutom in samarbetspartners, affärsänglar, acceleratorer, myndigheter och universitet att öka synligheten för företaget. För mer information, vänligen besök r-evolution.com/r-ventures.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, 
[email protected]
Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, [email protected]

Erik Josefsson, CEO R-evolution, Hexagon AB, +46 70 857 64 70, [email protected]

Hexagon är ett världsledande företag inom digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. Vi sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet.  

Våra teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. 

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 23 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 4,3 miljarder EUR. Läs mer om oss på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.