Hyrorna för Stockholms allmännytta är klara

| 18 februari, 2021 | 0 kommentarer

Hyrorna för de kommunägda bostadsbolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder i Stockholm är nu klara. Hyresgästföreningen region Stockholm och bolagen hänsköt frågan till Hyresmarknadskommittén som har meddelat sitt beslut och en överenskommelse har slutits. Höjningen blir 1,75 procent och gäller från 1 mars 2021.

– Jag är glad att vi nu har en överenskommelse så att våra hyresgäster vet vilken hyra de ska betala under 2021. Vårt yrkande var högre, men varje förhandling innebär också kompromissande. Nu kan vi istället ha fullt fokus på att fortsätta utveckla våra bostäder, säger Jonas Schneider, vd på Familjebostäder.

– Vår ambition var att komma överens och vi var också villiga att kompromissa. Det hade naturligtvis varit bättre att nå en överenskommelse i våra ordinarie förhandlingar, det hade skapat mindre oro för våra hyresgäster än utdragna förhandlingar. Det är ändå bra och viktigt att vi nu har ett besked, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

– Den årliga hyreshöjningen används till att underhålla våra fastigheter och skapa trygga utemiljöer i våra bostadsområden. Våra hyresgäster är värda bra bostäder och bra service. I det ingår även en trygghet kring vilken hyra man ska betala för sin lägenhet. Det är därför bra att vi nu har ett besked att ge våra hyresgäster, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *