iApotek Int AB ingår LOI om förvärv av Eprix AB – Ett detaljhandelsbolag med inriktning postorder

| 17 maj, 2018 | 0 kommentarer

to, maj 17, 2018 17:10 CET

Stockholm 2018-05-17

iApotek har idag ingått ett LOI med ägarna till Eprix AB om att förvärva samtliga aktier i bolaget.

Eprix AB är ett detaljhandelsbolag med inriktning postorder- och internethandel och bedriver bl.a. försäljning av apoteksvaror och tillhörande kringprodukter genom webbplattformen apotek365.se. Tillsammans med iApotek.se bildar plattformarna en synergi vilket skulle medföra att vi kan öka tillväxtfasen och ta större marknadsandelar.

Eprix omsatte under 2017 11 MSEK och redovisade ett positivt resultat om 1 MSEK. Köpeskillingen för bolaget uppgår till 12 MSEK, varav 3 MSEK kontant och 9 MSEK i aktier i iApotek. Bolaget har sitt säte i södra Sverige.

//

För mer information, kontakta Bolaget på:

VD Christian Kronegård

ir(at)iapotek.se

www.iapotek.se

Denna information är sådan information som iApotek Int AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 maj 2018.

iApotek

iApotek bedriver detaljhandel med receptfria läkemedel, nikotinläkemedel och tillhörande kringprodukter, samt kosmetik till marknadsmässiga priser. iApotek har tillstånd från läkemedelsverket att bedriva försäljning av receptfria läkemedel på internet. Försäljningen sker genom bolagets e-handelsplattform www.iapotek.se, på så sätt kan produkter enkelt och snabbt beställas direkt till dörren. iApotek har ytterligare ett varumärke, Shave It, som inriktar sig mot groomingprodukter för män via abonnemang online.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *