iBoxen i nytt samarbete med tre bostadsbolag i Stockholm

| 15 september, 2021 | 0 kommentarer

Det ska bli enklare för hyresgäster att ta emot paketleveranser nära hemmet. I ett samarbete med iBoxen ska de kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem under ett år att testa paketboxar i Västerort och Söderort i Stockholm. Paketboxarna ska bidra till en bättre service för hyresgästerna.

Hyresgästerna ska enkelt kunna ta emot och framöver även kunna returnera sina e-handlade varor från en paketbox nära sin bostad.
– Med paketboxarna gör vi det enklare för hyresgästerna att få vardagen att gå ihop. Vi har sett hur e-handeln har exploderat under pandemin och därför känns det glädjande att ha igång det här samarbetet. Enklare livspussel och färre transporter, säger Dennis Wedin (M), ordförande i Svenska Bostäders styrelse.

Infrastrukturbolaget iBoxen bygger en rikstäckande infrastruktur för paketboxar, som är öppen för alla transportörer. Konkret innebär det att alla som handlar på nätet kommer att kunna hämta och returnera alla sina paket i en och samma paketbox – oavsett vilken sajt de handlat från och vilken transportör som levererar paketet.

Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem genomför därför ett gemensamt pilotprojekt med omkring 130 paketboxar, i Västerort och Söderort, som Grimsta, Vällingby, Farsta, och Solberga. Projektets syfte är att utforska hur infrastrukturen kring leveranser av varor till fastigheter kan förbättras. I pilotprojektet kommer iBoxen och Postnords paketboxar att testas och utvärderas.

– Våra hyresgäster efterfrågar smidiga, hållbara och säkra leveranslösningar när allt fler köper varor på nätet. Som fastighetsägare ska vi så klart hänga med i den utvecklingen och se hur vi kan underlätta vardagen för våra hyresgäster, säger Helene Engholm, distriktschef Västerort på Svenska Bostäder.

Fakta:
Paketboxarna kommer att placeras utomhus och kräver ingen markinstallation, fiber eller el, eftersom de drivs på batteri. iBoxen står för hårdvara, drift och underhåll. Fastighetsägarna upplåter markytan.

Den 7 juli 2021 placerades de första 18 paketboxarna ut inom Svenska Bostäders bestånd. Under hösten placeras omkring 70 boxar ut i Västerort hos Svenska Bostäder, omkring 30 boxar i Farsta hos Familjebostäder och 20 boxar i Solberga hos Stockholmshem.

Så här går det till:

• När du handlar på nätet och ska välja leverans, så väljer du den paketbox som finns närmast din bostad eller den paketbox som du vill hämta ditt paket från.

• Du får en kodnyckel via iBoxens app eller sms när paketet är på väg. I iBoxens app identifierar du dig med Mobilt BankID och öppnar luckan via Bluetooth.

Instruktioner finns även beskrivna på respektive paketbox.

Om iBoxen
Företaget iBoxen gör hela Sverige tillgängligt, för alla, hela tiden. Genom att snart erbjuda uppskattningsvis 50 000 paket­boxar som använder programvara från företaget Qlocx – från norr till söder – får transportföretagen, företag och e-handlare enkel tillgång till en oberoende och öppen infrastruktur för att ta emot och returnera paket­ som skapar möjligheten för transportbolagen att bli mer hållbara. Infrastrukturen möjliggör en fortsatt snabb expansion av e-handeln – på ett mer hållbart sätt. Eftersom boxen kommer att finnas nära mottagarnas hem i tätorter, möjliggörs en service som är nästan lika bekväm som en hemleverans­. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. Allt för en bättre miljö och tillgänglighet.
 

iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB. iBoxen är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under åren 2021–2026.
 

För mer information, kontakta:
Markus Trautmann
Kommunikationschef iBoxenTel: 0721-417 417
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *