Instalco installerar sig i Örnsköldsvik

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Instalco förstärker sin position längs den svenska Norrlandskusten genom förvärv av en företagsgrupp bestående av Inlands Luft AB, Keyvent AB och Melins Plåtslageri AB. Bolagen verkar i och omkring Örnsköldsvik främst inom områdena ventilation, värme och sanitet.

Bolagen har tillsammans 35 medarbetare och den gemensamma omsättningen var 93 miljoner
det senaste verksamhetsområdet.

– Jag är mycket glad över att vi nu för första gången kan sätta ner vår flagga i Örnsköldsvik som tidigare varit en vit fläck för oss. Den här företagsgruppen både kompletterar Instalco väl samt ger möjlighet till nya synergier, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr och Industri.

Företagsgruppen Inlands, Keyvent och Melins samarbetar sedan tidigare med flera Instalcobolag, bland andra Orab, Miljöventilation och Kempes El. Samarbete, best practice och korsförsäljning mellan bolagen i Instalco är en av hörnstenarna i affärsmodellen.

Inlands grundades 2006 och är aktivt inom ventilation och VS, Melins Plåt grundades 1955 och bedriver verksamhet inom tunnplåtsbearbetning och tillverkning av ventilationsprodukter. Keyvent grundades 1994 och erbjuder totallösningar inom industriella VVS-system.

– Vi går in i Instalco för det är en stor möjlighet att ta våra företag till nästa nivå genom det samarbetet som finns i Instalco. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten längs Norrlandskusten, säger Leif Wallrud, vd i Inlands Luft och Keyvent.

 

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Inlands Luft AB, Keyvent AB och Melins Plåtslageri AB med tillträde 1 juli.

 

 

 

 

 

 

För ytterligare information:

Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr, 070-566 91 23, [email protected]
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, [email protected]

 

 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 115-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.