Connect with us

Marknadsnyheter

Jämställdhet ska bli arvet efter ishockey-VM

Published

on

8 till 15 januari spelas ishockey-VM för damer U18 här i Östersund. Förutom en sportslig fest arrangeras också flera sidoevent på temat jämställdhet där Länsförsäkringar Jämtland är en av medarrangörerna.

Under ”Legacy Event” kan deltagare lyssna på föreläsare och delta i workshops. Flera stora lokala, nationella och även internationella namn finns bland föreläsarna. Ett stort fokus ligger på idrottens kraft att förändra.
– Jämställdhet är inte bara en mänsklig rättighet utan också grunden för ett hållbart samhälle. Med sitt stora engagemang är idrotten en fantastisk plattform för positiv förändring, säger Sara Carlemår som projektleder Legacy Eventet.

Bland föreläsarna finns bland annat Alva Stark från Östersunds Basket, Anders Jonsson från Östersunds IK, Marita Ljung landshövding och vice generalsekreterare i Internationella ishockeyförbundet Ashley Ehlert med många flera. Martina Höök från Mittuniversitetet och Nationellt vintersportcentrum kommer också prata om prestation kopplat till menstruation och kvinnokroppen. Ett forskningsområde där det finns stora kunskapsluckor idag.

Sara Carlemår som har lång erfarenhet som social entreprenör och har under många år arbetat med jämställdhetsfrågor. Sara driver GLOW4equality som erbjuder en interkulturell grupp coachprogram för att ge kraft, mod och kunskap för att driva jämställdhetsfrågor. Nationellt och globalt. 
– Det är väldigt roligt att se det otroliga engagemang som finns här. Att arbeta på det här sättet under ett VM ger fler ringar på vattnet och gör att ett fantastiskt VM lämnar ett ännu större avtryck än resultatet på isen, säger Sara Carlemår.

Länsförsäkringar Jämtland stöttar en mängd initiativ som utvecklar och stärker länet, nu och på sikt. Som ett lokalt och kundägt företag är det en del i uppdraget och utgår från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Mål nummer fem handlar jämställdhet och idrotten spelar en viktig roll i det arbetet. Legacy eventen äger rum 8, 11 och 12 januari.

Har du frågor om jämställdhet och Legacy Event?
Sara Carlemår, social entreprenör och kommunikationsstrateg
070 – 551 78 15
[email protected]

Föreläsare och fullständigt program:
Legacy Event GENDER EQUALITY (glow4equality.com)

Vill du besöka en föreläsning/workshop under Legacy Event?
Media är varmt välkomna att delta. Ingen anmälan krävs. 

Övriga anmäler sig här: Legacy Event GENDER EQUALITY (glow4equality.com)

Krister Holm
Pressansvarig
[email protected]
070 – 227 59 94

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.