Jämtlandspremiär för populära restaurangkedjan Basta – öppnar i Diös lokaler i Östersund

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

I juli 2022 slår den italienska restaurangen Basta upp dörrarna i hörnet Prästgatan/Hamngatan, längs med det restaurang- och butikstäta stråket i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av lokalen efter årsskiftet, med målet att skapa ett modernt restaurangkoncept där det italienska köket möter den pulserande staden.

Basta erbjuder napolitansk pizza och rätter med egentillverkad pasta, i en urban och gemytlig atmosfär. Den första Basta-restaurangen öppnade i Diös lokaler i Falun 2017. Sedan dess har samarbetet vuxit och totalt har kedjan öppnat ytterligare tre restauranger i Diös bestånd på olika orter. Etableringen i Östersund blir Bastas femte i Sverige.

  Det är med stor glädje vi äntligen kan berätta för alla Östersundsbor att restaurang Basta väljer att satsa hos oss i Östersund. Det italienska konceptet kompletterar stans övriga restaurangutbud och blir ytterligare en attraktiv anledning att besöka stadskärnan. Nu ser vi fram emot att tillsammans skapa en av stans trevligaste mötesplatser för casual dining, säger Robin Wallberg, förvaltare, Diös Östersund.

Vi har jobbat hårt för att bli ett etablerat varumärke i regionen och ser Östersund som en naturlig del i vår expansion. Östersunds pittoreska stadskärna med mycket puls och människor i rörelse passar vårt italienska casual dining-koncept väldigt bra, och det är fantastiskt att kommun och fastighetsägare har en så pass tydlig framtidsvision för staden. Våra restauranger blir oftast väldigt populära mötesplatser i sina etableringsorter och vi ser verkligen fram emot att etablera oss på bästa läge mitt bland alla mysiga butiker, restauranger och innergårdar i Östersund city, säger Brazer Bozlak, vd, Basta.

För ytterligare information kontakta gärna:

Robin Wallberg, förvaltare, Diös Östersund.
Telefon: 010-470 96 34
E-post: [email protected]

Brazer Bozlak, vd, Basta
Telefon: 070-494 40 99
E-post: [email protected]

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 26,6 mdkr, ett bestånd om 336 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 490 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, [email protected], www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.