Juridisk trygghet till ännu fler – Lexly lanserar avtal på engelska

| 24 maj, 2022 | 0 kommentarer

Tiotusentals personer som bor i Sverige har engelska som modersmål. Lexly, vars mission är att göra juridiken tillgänglig för alla, lanserar därför två av sina populäraste avtal på engelska.

– Vi vill att alla ska kunna förstå vardagsjuridiken och hur den påverkar våra liv. Därför måste det vara möjligt att till fullo förstå innebörden av ett avtal man skriver på. Med lanseringen av dessa avtal sänker vi tröskeln för alla som talar engelska, förklarar Helena Koos, senior jurist på Lexly.

Förstå och följa svensk lagstiftning
De första avtalen som släpps på engelska är äktenskapsförord och samboavtal. Avtalen följer svensk lagstiftning och ska också hanteras därefter.

– Alla är inte bekanta med den svenska lagen: innehåll, formkrav och hantering av de olika avtalen kan skilja sig åt mellan länder. Hos Lexly kan våra engelskspråkiga kunder känna sig säkra på att allt blir juridiskt korrekt, säger Helena.

Helena menar att avtalen på engelska är ett naturligt steg för Lexly att ta, då de ligger helt i linje med företagets vision. 

– Det här är ännu en pusselbit för att göra juridiken tillgänglig och förståelig för alla. Giftermål, skilsmässa, att starta företag, bli sambo, anställas, köpa tvättmaskin – allt har juridiska följder. Att vara medveten om hur lagar och regler påverkar ens livssituation är en rättighet. Det gör att var och en har möjlighet att själv ta beslut så att livet blir på det sätt som är bäst för en själv och de som står en nära, säger Helena.
 
Enkelt, snabb och säkert

De engelska avtalen skapas på samma sätt som Lexlys övriga onlineavtal. De tar 15 minuter och omfattas av Trygghetskollen: ett kostnadsfritt samtal för att kunderna ska känna sig trygga med att avtalet verkligen avser det som de tänkt sig.

– Man kan sitta hemma vid köksbordet och i lugn och ro skapa avtalet tillsammans. Alla våra kunder, svensk- som engelskspråkiga, ska känna att de är trygga hos Lexly, avslutar Helena.
 

Om samboavtal
  Samboavtal är till för kärlekspar som har gemensamt boende och hushåll
  Används för att avtala bort sambolagens hälftendelning av bostad och bohag

Om äktenskapsförord
  Ett avtal mellan makar eller blivande makar
  Används för att avtala bort äktenskapsbalkens hälftendelning

För mer information, vänligen kontakta:

Emelie Rude
Brand & PR Manager, Lexly
0703727618
[email protected]

Om Lexly
Lexly grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster. Lexly samarbetar med, och integrerar sina tjänster hos, banker, försäkringsbolag och revisionsbyråer. Med huvudkontor i Stockholm finns Lexly även i Helsingfors, Finland och São Paulo, Brasilien.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.