Connect with us

Marknadsnyheter

Jurister i Västra Sverige sparade över 2,4 miljoner kronor åt sina medlemmar

Published

on

Över 2,4 miljoner kronor. Så mycket sparade Hyresgästföreningen region Västra Sveriges juridiska enhet åt våra medlemmar under 2022.
– Det
är både kul och förfärande med denna rekordsumma. Varje krona som vi sparat in för våra medlemmar är ju för att vi menar att en hyresvärd inte agerat helt enligt hyreslagen, säger Sandra Nogueira, jurist på Hyresgästföreningen.

Jurister och ärendehandläggare på Hyresgästföreningen region Västra Sverige hjälper dagligen våra medlemmar med råd och stöd i hyresjuridiska frågor och tvister. Det kan vara frågor om villkoren i ett hyresavtal eller om hyresvärdens agerande är korrekt. Vi får också in frågor där våra medlemmar tvistar med sin hyresvärd exempelvis om fakturor från hyresvärdar, tillstånd att hyra ut i andra hand eller uppsägningar av hyresavtal.

Ofta kan tvisten lösas eller kanske till och med förebyggas genom ett telefonsamtal till hyresvärden, ibland måste vi ta ärendet ända till hyresnämnden, tingsrätten eller hovrätten. I medlemsavgiften ingår biträde från våra jurister i tvister som uppstått under medlemskapet.

Under 2022 uppgick summan som vi sparade in åt våra medlemmar till drygt 2,4 miljoner kronor. Det kan till exempel handla om hyresgäster som fått en faktura sänkt, som fått återbetalning av oskäligt hög hyra eller som fått ersättning på grund av en brist i sitt boende.

Att se hur mycket pengar vi har sparat in åt våra medlemmar är ju ett mätbart sätt att se nyttan av medlemskapet och det är verkligen givande att exempelvis kunna meddela att en medlem inte behöver betala 40 000 kronor i städfaktura eller att hen får tillbaka 50 000 kronor som har betalats för mycket i hyra, säger Sandra Nogueira.

Alla våra ärenden kan så klart inte mätas i pengar men är nog så viktiga, exempelvis bestridanden av uppsägningar eller att få igenom åtgärder av brister i en lägenhet. Det är svårt att mäta värdet av de vinsterna i pengar men de väger minst lika mycket.

Det finns mängder av andra exempel på vår medlemsnytta. Hyresgästföreningen backar inte bara upp medlemmar med juridisk rådgivning. Vi förhandlar även hyror och ger verktygen när hyresgäster vill engagera sig i sitt boende engagemang. Vi påverkar också beslutsfattare och bildar opinion för hyresgästernas rättigheter och boendekvalitet.

Fakta juridiska enheten i region Västra Sverige:

  • Under 2022 sparade/tjänade den in drygt 2,4 miljoner kronor för våra medlemmar
  • Under 2022 fick våra jurister och handläggare 1 801 nyregistrerade ärenden/rådgivningar
  • Den nationella rådgivningen tog emot 5 716 rådgivningssamtal från vår region
  • Våra juridisk assistent tog emot 85 medlemmar som kom till oss på spontanbesök
  • I samband med enskilda ärenden utförde vår fastighetstekniker 55 besiktningar och övriga kontroller hemma hos våra medlemmar. En del av verksamheten som vi är väldigt glada att vi har kommit igång med igen efter pandemi

Presskontakt:
Region Västra Sveriges presstjänst: 010-459 24 00
Mejl: 
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.