Connect with us

Marknadsnyheter

Kancera tillförs cirka 46,3 MSEK i emissionslikvid via företrädesemission

Published

on

Kancera AB (publ) (”Kancera” eller ”Bolaget”) meddelar idag utfallet i den företrädesemission av units som beslutades av styrelsen den 12 oktober 2022, med stöd av bemyndigande från årsstämman 25 maj 2022 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen har tecknats till cirka 46,3 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 51,57 procent, vilket innebär att emissionsgarantierna inte behöver tas i anspråk. Genom Företrädesemissionen tillförs Kancera således totalt cirka 46,3 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

 

Företrädesemissionen tecknades till cirka 45,73 procent med stöd av uniträtter och till resterande del, motsvarande cirka 5,84 procent, utan stöd av uniträtter, vilket innebär att Kancera tillförs cirka 46,3 MSEK före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till högst cirka 10,6 MSEK (inklusive ersättning för garantiåtagandet om högst cirka 5,8 MSEK, motsvarande 13 procent av det garanterade beloppet om cirka 45 MSEK). Emissionsgaranter kan komma att välja att erhålla del av garantiersättningen i nyemitterade units så som tidigare kommunicerats av Bolaget. Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgick till 24,00 SEK per unit, motsvarande 2,00 SEK per aktie.

 

”Vi vill tacka befintliga och nya aktieägare som deltagit i emissionen, trots det utmanande marknadsklimatet. Vi har nu resurser för en klinisk studie mot långt framskriden äggstockscancer som idag saknar effektiva behandlingsalternativ. Med ett tydligt stöd från ledande kliniska experter inom gynekologisk onkologi i Norden känner vi också ett starkt momentum för genomförande av denna angelägna studie. Kapitalanskaffningen medför att Kanceras projektportfölj nu växer ytterligare i styrka och ger oss rätt förutsättningar för att dels uppfylla stora medicinska behov och dels leverera i enlighet med våra affärsmässiga mål”, säger Thomas Olin, VD för Kancera.

 

Meddelande om tilldelning

Tilldelning har genomförts i enlighet med de principer som angivits i prospektet som upprättats med anledning av Företrädesemissionen och som offentliggjordes den 31 oktober 2022. De som tilldelas units utan stöd av företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka beräknas att skickas ut imorgon den 17 november 2022. De som tecknat units utan företrädesrätt genom sin förvaltare kommer att erhålla besked om teckning enligt sin förvaltares rutiner.

 

Aktiekapital och antal aktier

Företrädesemissionen innebär att aktiekapitalet ökar med cirka 19 303 140 SEK genom emission av 23 163 768 nya aktier. Efter registrering av Företrädesemissionen hos Bolagsverket kommer aktiekapitalet i Kancera att uppgå till cirka 66 089 763 SEK fördelat på 79 307 716 aktier, vardera med ett kvotvärde om cirka 0,83 SEK.

 

Teckningsoptioner

Genom Företrädesemissionen emitteras även 7 721 256 teckningsoptioner av serie TO 6, vilka berättigar till teckning av 7 721 256 aktier i Bolaget.

De teckningsoptioner av serie TO6 som har emitterats i Företrädesemissionen berättigar innehavaren att teckna en (1) ny aktie i Kancera under teckningsperioden från och med den 3 maj 2023 till och med den 17 maj 2023. Teckningskursen för teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner är satt till 3,00 SEK. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO 6 inom ramen för emitterade units kan Bolaget komma att tillföras ytterligare upp till cirka 23,2 MSEK. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner serie TO 6 kommer aktiekapitalet att öka med ytterligare cirka 6 434 380 SEK.

 

Teckningsoptionerna avses tas upp till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market efter att Företrädesemissionen har registrerats vid Bolagsverket.

 

Handel med BTU

Handel med BTU (Betald Tecknad Unit) sker på Nasdaq First North Premier Growth Market fram till dess att Företrädesemissionen är registrerad vid Bolagsverket.
Nytecknade units är bokförda som BTU på VP-kontot till dagen innan Företrädesemissionen blivit registrerad vid Bolagsverket, vilket beräknas ske under vecka 49 2022.

 

Rådgivare

Stockholm Corporate Finance AB agerade finansiell rådgivare, Advokatfirman Lindahl KB legal rådgivare och Nordic Issuing AB som emissionsinstitut i samband med Företrädesemissionen.

 

För ytterligare information kontakta:
Otto Rydbeck, VD Stockholm Corporate Finance 
Tel: 08 440 56 40  
[email protected]

Thomas Olin, VD Kancera
Tel: 08-5012 6080
www.kancera.com

 

Om Kancera AB (publ)

Kancera AB utvecklar en ny klass av läkemedel mot inflammation och cancer, med huvudfokus på att utveckla läkemedelskandidater som verkar genom det s.k. fraktalkinsystemet. Fraktalkin är en naturlig signalsubstans som med precision styr både immunceller och cancerceller. Kancera studerar sin längst framskridna läkemedelskandidat KAND567 i en pågående fullt finansierad klinisk fas IIa-studie av effekt mot hyperinflammation efter hjärtinfarkt. Rekrytering av patienter förväntas slutföras under 2022. Kancera bedriver dessutom utveckling av läkemedelskandidaten KAND145, vilken främst är avsedd för behandling av cancer. Fullt finansierade fas I-studier av KAND145 planeras starta i H1 2023. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB ([email protected], tel. 08-528 00 399) är bolagets Certified Adviser.

 

Om Stockholm Corporate Finance AB

Stockholm Corporate Finance är en oberoende privatägd finansiell rådgivare som erbjuder tjänster inom kvalificerad rådgivning avseende kapitalanskaffning, ägarförändringar, fusioner och förvärv (M&A) till börsnoterade och privata företag och dess ägare. Stockholm Corporate Finance är exklusiv svensk partner i det globala nätverket M&A Worldwide som består av 49 M&A-rådgivare och investmentbanker i 36 länder. Stockholm Corporate Finance är ett värdepappersföretag som står under Finansinspektionens tillsyn och är medlem i branschorganisationen SwedSec Licensiering AB. För mer information se: www.stockholmcorp.se

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Lyxig SUV från Hongqi premiärvisas på eCarExpo

Published

on

By

Den kinesiska biltillverkaren Hongqi visar upp sin nya helelektriska SUV, E-HS9, under eCarExpo i Göteborg den 2- 4 december. Bilmärket Hongqi, som är framstående inom kinesisk fordonsexpertis och lyx, har kraftigt ökat sin närvaro på både den svenska och norska marknaden under de senaste åren. Mycket tack vare att båda länder ligger långt framme när det gäller elfordon och  laddinfrastruktur.

Hongqi EHS9 SUV

När eCarExpo går av stapeln i år i Göteborg finns den kinesiska fordonstillverkaren på plats för första gången och visar upp sin SUV E-HS9.  SUVen innehåller en uppsjö av högteknologiska smarta funktioner som konkurrerar med några av de främsta europeiska elbilstillverkarna. Något som svenska bil- och teknikentusiaster får chansen att se och testa under eCarExpo.

E-HS9 finns i tre varianter: COMFORT, PREMIUM och EXCLUSIVE.

Alla varianter har tre sittrader, även om Exclusive-modellen har ett säte mindre för extra utrymme för passagerarna. SUV:en har 21-tumshjul och en elegant design. SUV:en kommer i färgerna Dark Night Black, Silver Grey och Alpine White med möjlighet att välja en takfärg som skiljer sig från karossfärgen.

Dörrhandtagen dras automatiskt tillbaka när bilen parkeras eller är i rörelse och instegsbelysning tänds när man går in i eller lämnar bilen.  Invändigt finns en intelligent, automatjusterande ratt,   fyra oberoende klimatzoner, ett ultrabrett panoramatakfönster och krockkuddar. Basmodellen COMFORT kostar från 899 900 SEK, PREMIUM från 1 079 900 SEK och EXCLUSIVE från 1 169 900 SEK.

För mer information:

Sofia Wassén, Project Manager Marketing, mail: [email protected]
Telefon: +46 31-790 04 00
Hemsida: www.hongqi.se

Om Hongqi

Hongqi är Kinas äldsta biltillverkningsföretag och startade redan 1958. Under 1960- och 1970-talen var Hongqi-bilen favorit som premiumval och användes ofta vid diplomatbesök i Kina. De senaste tio åren har fokus varit att tillverka bilar för den genomsnittlige konsumenten och 2018 togs ett helt nytt designkoncept och ett utökat sortiment bilar fram. Sedan dess har Hongqi haft en explosiv tillväxt på de kinesiska hemmamarknaderna och sextiofaldigt ökat sin försäljning. Hongqi introducerar nu sina bilar på fler marknader i Asien, Mellanöstern och Europa.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Shopping för nästan 9,3 miljarder under årets Black Week

Published

on

By

Black week ökade i popularitet jämfört med i fjol. I år säger konsumenterna att de har handlat för 9,3 miljarder* kronor under Black week. Det är en ökning med 11 procent jämfört med förra året. Närmare hälften (48 %) valde att handla under Black week och en stor andel hade planerat sina inköp i förväg. Det visar en undersökning** som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av PostNord. 

Det var mycket som bäddade för en stor shoppingfest under Black Week. Många e-handlare har suttit på stora lager och har därmed haft generösa erbjudanden samtidigt som konsumenterna har blivit betydligt mer prismedvetna och planerat sina inköp.

– Att Black week har omfamnats av konsumenterna i år, märker vi av på våra terminaler runt om i Sverige, där det har varit högtryck. Totalt hanterade vi nästan 1,2 miljoner paket och varubrev dygnet mellan söndag och måndag som brukar vara toppdygnet efter Black week. Under veckan har volymerna varit fortsatt höga, säger Mathias Krümmel, vd PostNord Sverige.

Merparten (77 %) av konsumenterna gjorde en del av sina inköp via nätet samtidigt som andelen som handlade i fysisk butik återigen har ökat (46 %) och är nu tillbaka på samma nivå som innan pandemin. Endast 10 procent av de som handlade under Black week handlade från utlandet, vilket är en lägre andel än under de senaste åren, något som har gynnat de svenska e-handelsföretagen.  

– Att det skulle bli konsumenternas Black week fanns flera indikationer på, något som vi förutspådde redan i E-barometern för tredje kvartalet. Några av förklaringarna till ökningen i år är att många företag har suttit med stora lager och därför haft väldigt bra kampanjer under veckan. Samtidigt har fler konsumenter blivit mer prismedvetna och gjort både planerade inköp och julhandlat under Black week, säger Mathias Krümmel.

Fakta från undersökningen: 

 • 94 procent av svenskarna uppmärksammande Black week 
 • 48 procent valde att handla under rean 
 • 46 procent handlade i fysiska butiker (flerval)
 • 77 procent handlade i webbutik (flerval)
 • Drygt hälften (54 %) handlade enbart i webbutik under Black week  
 • De populäraste kategorierna att handla var:
  • kläder och skor (59 %) 
  • hemelektronik (33 %) 
  • skönhet och hälsa (31 %)
 • 14 procent handlade bara julklappar, 26 procent julklappar samt saker till sig själv och 40 procent köpte endast saker till sig själv. 
 • 53 procent uppgav att de mest gjort planerade inköp.  
 • Av de som uppgett att de konsumerat mindre i år svarade 32 procent att det berodde på försämrad ekonomisk situation på grund av allmänt höjda priser och levnadskostnader. 

* Fasta priser 

** Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo 26–27 november bland ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning 18–79 år. Frågorna ställdes om perioden 21–27 november, och undersökningen genomfördes med Kantar Sifos webbpanel. 

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Pressinbjudan till nordisk konferens om personlig assistans – framgångssagan och utmaningarna

Published

on

By

Riksföreningen JAG anordnar en nordisk konferens den 23 december i Stockholm i samarbete med Föreningen JAG i Finland och Foreningen JAG i Norge. Konferensen arrangeras med stöd av Nordens välfärdscentrum.

Välkommen till en spännande genomlysning av personlig assistans som framgångsfaktor och förutsättning för att förverkliga FNs konventioner om rättigheter för barn och vuxna med funktionsnedsättning.

Intressanta programpunkter om IQ-diskriminering, mänskliga rättigheter och presonlig assistans där vi gästas av politiker, forskare och jurister. Ta del av det fullständiga programmet i bifogad pdf.

Delta på plats på Klara Södra Kyrkogata 1 eller följ programpunkterna på länk.

Länk till fredagens sändning, 2 december kl 1117

Länk till lördagens sändning, 3 december kl 9:30–15

Varmt välkommen!

Cecilia Blanck
Verksamhetsansvarig Riksföreningen JAG
08-789 30 00
[email protected]

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.