Karolinska återupptar lördagsoperationer för att nå målet som ett kö-fritt universitetssjukhus vid årets slut

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

I morgon lördag, den 3 september, startar Karolinska Universitetssjukhuset upp höstens första lördagsoperationer. Satsningen som kommer pågå under hösten är en del i Karolinskas strategi för att bli det första köfria universitetssjukhuset i landet – ett mål som ska vara uppfyllt vid årets slut.

Under lördagen genomförs fem gynekologiska och fyra urologiska operationer och sammanlagt tjänstgör tretton personer. Kommande lördagar kommer det även att opereras på Karolinska i Solna. Att bli kö-fritt innebär att Karolinska även ska ha väntetider till mottagningar som ligger inom vårdgarantins gränser.

– Det är viktigt att involvera hela sjukhuset i detta – alla är en del i kedjan. För att kunna utföra extra operationer så här under en helg behövs samarbete mellan flera delar av sjukhuset exempelvis sterilteknik, logistik och patienttransport, säger Caroline Hällsjö Sander, produktionsdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset och fortsätter, det är frivilligt att arbeta under lördagarna och extra ersättning utgår och Intresset för att vara med och hjälpa våra patienter är stort.

Idag väntar 5374 patienter på operation på Karolinska varav 1839 har väntat mer än 90 dagar att jämföra med 2021 då 6123 väntade på operation vid samma tidpunkt och 2407 hade väntat mer än 90 dagar. Under en vecka genomförs det ca 1100 operationer på Karolinska Universitetssjukhuset.

– Vi ser att det finns en del att göra för att trimma våra arbetssätt ytterligare, så att vi får mer gjort utan att springa snabbare, säger Caroline Hällsjö Sander och fortsätter, lördagssatsningarna ska fortsatt hjälpa till att kapa de operationsköer som uppstod under pandemin och de utgör en viktig del i Karolinska universitetssjukhusets mål för att bli ett kö-fritt sjukhus.

Presstjänsten Karolinska Universitetssjukhuset

08-123 740 10

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.