Klaria Pharma – Intervju och bolagspresentation i samarbete med Uddaaktier

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Jesper Wiklund VD för Klaria Pharma presenterade Klaria Pharma samt svarade på frågor om verksamheten i en intervju i samarbete med Uddaaktier.  Intervjun går att nå via följande länk (Uddaaktiers YouTube-kanal: https://youtu.be/SAIIqlQXHpE)

De punkter som diskuteras i intervjun inkluderar:

Bolagets mål och strategier
Klarias strategi är att fokusera på att utveckla nya behandlingsmetoder där Klarias teknologi skapar maximalt värde. Bolaget åstakommer detta genom att fokusera på projekt där dagens behandling tillgänglig som injektion eller nässpray och när detta medför ett problem för patienter. I dessa fall skapar vår filmteknologi stora värden som kan realiseras av alla inblandade: patienter, vårdgivare, de som betalar och Klarias aktieägare.

Sumatriptan
I och med att den pivotala kliniska studien som slutfördes i maj i år var positiv kan Klaria nu registrera Sumatriptan Alginatfilm för marknadsgodkännande i Europa. Detta planeras för 2022, vilket i sin tur skulle innebära att Klaria kan lansera produkten i Europa 2023.  Klaria uppskattar att den totala försäljningen av Sumatriptan Alginatfilm kommer att överstiga 2 miljarder SEK per år.

Adrenalin
I mars i år ingick Klaria ett samarbete med Imbrium Therapeutics, där Imbrium licensierade rättigherna till produkten i USA, Klaria behåller alla rättigheter i övriga världen. Enligt avtalet har Klaria möjlighet att erhålla SEK 50 miljoner i milstoplsbetalningar och även en tvåsiffrig royalty på försäljningen i USA.

För mer information, besök Klaria Pharma Holdings webbplats klaria.com eller kontakta:
Jesper Wiklund, VD Klaria Pharma Holding AB (publ)
investor.relations@klaria.com
Tel: 08-446 42 99

Detta är Klaria Pharma Holding AB
Klarias (Klaria Pharma Holding AB) är ett svenskt noterat läkemedelsbolag som utvecklar innovativa, snabbverkande produkter. Genom att kombinera en patenterad teknologi en film som fäster i munslemhinnan med väl beprövade substanser, har företaget utvecklat ett koncept för läkemedelsdistribution med många fördelar och tänkbara användningsområden. Klaria är noterat på First North Growth Market under kortnamnet KLAR. FNCA Sweden är Certified Advisor 
([email protected], 08-528 00 399) för Klaria Pharma Holding AB. För mer information, se www.klaria.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *