Kollect – Tydligare väg framåt – Mangold Insight Analys

| 25 maj, 2022 | 0 kommentarer

Kollect, som digitaliserar tjänster inom sophantering på Irland, har redovisat hög tillväxt och vinst i det första kvartalet beroende på en engångsintäkt. Bolaget har valt att avyttra Waterford Bin Business för att tydliggöra verksamheten med två affärsområden. Fortsatt verksamhet består av, en digital plattform och en verksamhet för komprimatorer, BIGbin, som ställs upp på olika platser på Irland. Tillväxten i bolaget låg på 42 procent under första kvartalet för fortsatt verksamhet. Om denna tillväxttakt bibehålls kommande kvartal bedömer Mangold att lönsamhet bör kunna nås i slutet av 2023. 

Förändringar genomförs där ordförande Johnny Fortune samt ledamöterna Maoiliosa O’Culachain och Stefan Wikstrand kommer att lämna styrelsen i Kollect. Ny ordförande kommer vid stämman i juni att bli Mary Dunphy, med erfarenhet från teknikbolag som både vd och aktiv i olika styrelser. In i styrelsen kommer även Andy Byrne som är entreprenör på Irland och den näst största aktieägaren i bolaget. 

Mangold väljer att lämna prognoser i stort sett oförändrade jämfört med tidigare. Under 2022 väntas bolagets omsättning uppgå till drygt 71 miljoner kronor, en ökning med 41 procent. Efter avyttring av Bin Business, som ska ses som en engångsintäkt, väntas bolaget göra en vinst på drygt 11 miljoner kronor. Mangold väljer att behålla riktkursen 9,00 kronor.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.