Kompatibilitet med fler insulin öppnar nya marknadsmöjligheter för Brighter’s Actiste

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Brighter AB (publ.) Tillkännagav idag att dess diabetslösning – Actiste® har utvärderats och fastställts vara ​​kompatibel med insulin från BIOTON S.A. (SciGen Pte. Ltd, exklusiv distributör av BIOTON-produkter, exklusive Polen) med GENSULIN® N, GENSULIN® R, and GENSULIN® M30. Tidigare har Actiste® endast varit avsedd att användas med insulinampuller från Sanofi. Detta har varit en begränsande faktor för Brighters potentiella marknadsräckvidd, eftersom Sanofi-ampuller inte är fritt tillgängliga på alla marknader.

”Det här är ett stort strategiskt steg och en enorm milstolpe för Brighter som kommer att öppna ytterligare marknader med nya intäktsmöjligheter i hela världen där Bioton/Scigen insulin finns. Efter att ha slutfört det interna utvecklingsarbetet förväntar vi oss att Actiste kommer att kunna säljas för att användas med Bioton och SciGen insulin och vara redo för slutanvändare redan under andra halvåret av 2021, säger Christer Trägårdh, tillförordnad VD för Brighter.

BIOTON S.A. är ett innovativt polskt bioteknikföretag som förser patienter med säkra och kompletta lösningar för diabetesvård. Bioton är ledare på den polska marknaden och bland världens åtta främsta kommersiella tillverkare av rekombinant humant insulin.

SciGen Pte. Ltd. är ett biofarmaceutiskt företag med hög tillväxt som fokuserar på rekombinanta produkter som härrör från bioteknik från hälsovård. SciGens fokus ligger inom endokrinologi och onkologi. Företagets portfölj består av biosimilar produkter som rhuman tillväxthormon, rhuman insulin och rhuman GCSF. Alla SciGens produkter har genomgått en betydande klinisk utveckling.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Investor Relations
[email protected]

Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, [email protected], www.eminova.se

Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG. https://brighter.se/

Denna information är sådan information som Brighter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 7 Juni  kl. 15:45 CET.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *