L: Satsning på 1 000 fler speciallärare för mer kunskap och studiero i skolan

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Andelen elever som går i åtgärdsprogram, får enskilt stöd eller undervisning i särskild undervisningsgrupp har blivit markant mindre sedan Socialdemokraterna tog över Utbildningsdepartementet. Tydligast har tappet varit i de lägre årskurserna där vi vet att särskilda insatser gör som störst nytta. Exempelvis i årskurs 1 har andelen elever som går i särskilda undervisningsgrupper minskat med 70 procent jämfört med läsåret 2013–14. 

Nu vill vi gå vidare och förbättra den svenska skolan genom att anställa fler speciallärare. Liberalerna föreslår därför en permanent satsning som under nästa mandatperiod sammantaget omfattar 2,5 miljarder kronor, det möjliggör för kommuner och friskolor att anställa 1 000 nya speciallärare. Det skulle innebära en ökning av antalet heltidsanställda speciallärare till ca 6 500 stycken sett över samtliga skolformer i hela landet.  

Eleverna med myror i brallan och en V8 i bröstet måste få bättre hjälp i skolan. Varje år lämnar 16 000 elever skolan utan fullständiga betyg, det är en tragedi. Med Liberalernas förslag kommer fler ungar klara skolan och det är viktigt för Sverige, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

För mer information om förslaget kontakta Liberalernas pressjour på 070-854 90 20 (ej sms) eller [email protected].

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.