Connect with us

Marknadsnyheter

Laget svenskarna hejar på i fotbolls-VM

Published

on

Sverige saknas när fotbolls-VM sparkar igång och nu står mångas hopp till en nordisk granne. Var tredje svensk VM-tittare kommer nämligen att heja på Danmark, enligt en ny Sifoundersökning från Unibet. Samtidigt tror de flesta att Tyskland tar hem VM-bucklan, och går därmed emot oddsen på vilket land som vinner fotbolls-VM.

På söndag inleds fotbolls-VM i Qatar och om drygt fyra veckor lyfter Brasilien segerbucklan för första gången på 20 år. Åtminstone enligt Unibets odds, där brassarna är guldfavorit till drygt fem gånger pengarna, strax före rivalerna Argentina.

Men svenska folket tror annorlunda. I en nationell undersökning från Sifo som Unibet låtit genomföra tror flest att Tyskland tar hem fotbolls-VM (13%), före just Brasilien och regerande mästarna Frankrike.

– Brasilien har länge varit favorit enligt våra odds, så det är intressant att så många tror på tyskarna som bara är sexa på oddslistan, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Så många kommer titta

Drygt var fjärde svensk (28%)  kommer att titta på fotbolls-VM fast Sverige inte är med. Bland dessa kommer 53 procent att titta på tio matcher eller färre. Genomsnittet bland VM-tittarna är 14,5 matcher. De största entusiasterna finns bland yngre män (18-29 år) där var fjärde tänker titta på fler än 30 matcher.

Stort blågult stöd till Danmark

Mer än var tredje (34%) svensk VM-tittare håller tummarna för Danmark i VM. Tvåa och trea bland lagen man hejar på är England (9%) och Tyskland (7%).

­– Ingen skräll med våra grannar i topp, även om det är lite förvånande att stödet till Danmark är så pass stort. Men kanske blev många charmade av det danska lagets insats i senaste EM, säger Henrik Holm.

Glenn och Zlatan mest önskade i VM-soffan

Unibet har också frågat vem av ett antal svenska fotbollsprofiler som man helst skulle vilja titta på VM tillsammans med. Förstaplatsen delas av Glenn Hysén och Zlatan Ibrahimovic. Närmast bakom dem kommer nuvarande landslagsstjärnan Kosovare Asllani, följd av forna förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Pia Sundhage, samt välmeriterade fotbollsspelaren Lotta Schelin som numera är expertkommentator.

Fakta från Unibets VM-undersökning:

Kommer du att titta på fotbolls-VM?

Ja 28%
Nej 55%
Vet ej 17%

36 procent av männen och 20 procent av kvinnorna kommer att titta på fotbolls-VM. Flest VM-tittare, 50 procent, finns bland män i åldersgruppen 65-79 år.

Vilket land kommer du att heja på i fotbolls-VM?

 1. Danmark 34%
 2. England 9%
 3. Tyskland 7%
 4. Argentina 5%, Brasilien 5%
 5. Frankrike 4%
 6. Spanien 2%

17% kommer inte heja på något land. Övriga har svarat annat land eller vet ej.

Hur många matcher tror du att du kommer att se?

10 matcher eller färre 53%
11-30 matcher 28%
Fler än 30 matcher 12%
Vet ej 7%

De som kommer att titta på flest matcher är yngre män (18-29 år) där var fjärde (24 procent) tänker titta på fler än 30 matcher.

Vem av följande skulle du helst titta på fotbolls-VM med?

 1. Glenn Hysén 15%, Zlatan Ibrahimovic 15%
 2. Kosovare Asllani 9%
 3. Lars Lagerbäck 7%
 4. Pia Sundhage 6%, Lotta Schelin 6%
 5. Henrik Larsson 5%
 6. Caroline Seger 3%, Fredrik Ljungberg 3%
 7. Nilla Fischer 1%

I Västsverige är det hela 30 procent som helst vill titta på fotbolls-VM tillsammans med Glenn Hysén.

Vilket land tror du vinner fotbolls-VM 2022?

 1. Tyskland 13%
 2. Brasilien 9%
 3. Frankrike 8%
 4. England 5%
 5. Argentina 4%
 6. Spanien 3%, Belgien 3%
 7. Belgien 2%, Danmark 2%

Nästan hälften (48%) svarar att de inte vet vem som vinner.

Om undersökningen:
Undersökningen har genomförts av Kantar Public. Den bygger på 1644 intervjuer med den svenska allmänheten 18-79 år. Datainsamlingen genomfördes i den slumpmässigt rekryterade Sifopanelen mellan 8-14 november 2022.

Unibets odds på fotbolls-VM

Vinnare

Brasilien 5.15
Argentina 6.85
Frankrike 8.25
Spanien 10.00
England 11.00
Tyskland 13.00

Nederländerna 16.00
Portugal 19.00
Belgien 21.00
Danmark 36.00
Uruguay 51.00
Kroatien 65.00

För hela listan och de senaste oddsen se:  https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004808383

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert[email protected]

Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

AB Bostäder vill höja hyrorna med 7,1 procent

Published

on

By

På Hyresgästföreningen förbereder man sig på tuffa förhandlingar då AB Bostäder i Borås kallar till förhandling och vill få igenom hyreshöjningar på 7,1 procent från den 1 februari nästa år.

Kommunägda AB Bostäder har aviserat att man vill höja hyrorna med 7,1 procent från den 1 februari. Motparten Hyresgästföreningen anser att kravet är högt och deras förhandlare, Stefan Lindborg, understryker att det inte är aktuellt att träffa en överenskommelse på en så hög nivå.

Bolaget har begärt en hög hyreshöjning i en tid då många hyresgäster har en pressad ekonomisk situation. Vi är inte beredda att gå med på en hyreshöjning på de här nivåerna.

Hyresgästföreningen kommer nu att granska bolagets bud och utifrån den trepartsöverenskommelsen som finns mellan de förhandlande parterna på nationell nivå försöka nå en överenskommelse som är en rimlig avvägning.

– Det behövs en rimlig avvägning mellan bolagets intresse av täckning för ökade kostnader och hyresgästernas behov av en stabil, hållbar och förutsägbar hyresutveckling.

För en genomsnittlig tvåa på 60 kvadratmeter skulle AB Bostäders krav innebära en höjning med 404 kronor i månaden eller 4 844 kronor per år.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Stefan Lindborg, förhandlare
010-459 14 26

Region BohusÄlvsborg-SkaraborgRegional pressjour BÄSK010-459 14 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

atNorth väljer Nokias Linuxbaserade nätverksroutrar i sina datacenter

Published

on

By

Datacenterföretaget atNorth har valt att satsa på Nokias Linuxbaserade nätverksroutrar 7220 IXR för att fortsätta öka sina marknadsandelar i Norden. Routrarna stödjer Nokias nätverkssystem Nokia SR Linux (NOS) och ska användas centralt i atNorths hållbara och högpresterande datacenter.

En stor anledning till valet är att Nokias lösning har en energieffektiv och toppmodern hårdvarudesign som passar atNorths satsning på High-Performance Computing (HPC) och AI.

– Hållbarhet är ett av våra kärnvärden och våra datacenter drivs på 100 procent förnybar energi och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Nokia med sin energieffektiva och toppmoderna lösning är en naturlig leverantörspartner när vi nu växer och utökar våra tjänster i Norden, säger Guy D’Hauwers, Director för HPC & AI på atNorth.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet på engelska.

Om atNorth
atNorth är ett ledande datacenterföretag som erbjuder hållbara, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för den senaste servertekniken. Bolaget driver tre datacenter på strategiska platser på Island och i Sverige med ett fjärde under uppbyggnad på norra Island.

Med hållbarhet som utgångspunkt arbetar atNorths datacenter på 100 % förnybara energiresurser och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Alla atNorths anläggningar är designade för optimal energieffektivitet med intelligent klusterdrift för långsiktigt fungerande infrastrukturinstallationer. Företagets skräddarsydda lösningar gör det möjligt för organisationer att på ett effektivt sätt beräkna, simulera, träna och visualisera stora datamängder.

atNorth har sitt huvudkontor i Reykjavik, Island. Verksamheten grundades 2009 och förvärvades 2022 av Partners Group. För mer information, besök atNorth.com eller LinkedIn.

För mer information eller intervjuförfrågan, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Westmark Information,
tel: +46 733 338840, [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

GEKÅS i Ullared beställer SMART LED™ från TopRight

Published

on

By

Stockholm 2 december 2022

Smart-techbolaget TopRight Nordic har fått en beställning från varuhuset GEKÅS i Ullared. TopRights SMART LED™-lösning medför en energibesparingen på 69% för GEKÅS och värdet på beställningen är ca 1,1 MSEK.

Beställningen från GEKÅS omfattar LED-ljuskällor i en sk Retro fit, dvs en installationslösning av TopRight SMART LED i befintliga armaturer. Den här typen av lösning genial ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom endast lysrören byts ut medan själva armaturen bibehålls. Det gynnar dessutom kunden i form av kortare installationstid och lägre installationskostnad. Resultatet när GEKÅS i Ullared nu väljer att använda SMART LED från TopRight Nordic, blir en energibesparing med 69 procent.

 

”Vi är oerhört glada över få förtroendet att jobba med GEKÅS i Ullared. Dessutom är vi stolta över att deras utvärdering pekade ut TopRights SMART LEDlösning som den bästa. Tillsammans säkerställer vi nu att varuhuset får en miljömässigt klok lösning med en kraftig energibesparing som dessutom ger bättre ljuskvalitet. Det här är ytterligare ett kliv mot TopRights vision om att förverkliga innovativ teknik till förmån för både kunden och världen”, säger Anders Myrbäck, VD TopRight Nordic. 

 

Leveransen sker under december 2022. Avtalets totala värde för TopRight Nordic är ca 1,1 MSEK med möjlighet till flera leveranser.

 

Om SMART LED™ från TopRight Nordic

Med TopRight Nordics LED teknik erbjuder vi kompletta belysningslösningar – kostnadseffektiva, energisnåla och miljövänliga. Ljusmiljöer skräddarsys utifrån design, integration, ljusmängd, miljökrav och smart styrning för att optimera både energibesparing och ljuskvalitet.

 

Energibesparingen för belysning är cirka 50-90 procent, beroende på jämförelsebelysningens typ och ålder. SMART LED-teknikens mångfaldiga livslängd jämfört med traditionella ljuskällor, innebär markant lägre drift- och underhållskostnader för belysningen. Besparingen betalar den nya belysningens kostnader och installation på mycket kort tid, vanligtvis under tre år.

 

Läs mer på www.toprightnordic.com

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tobias Moberg, affärschef för TopEnvironment på 073-506 71 65 eller via mail, [email protected]

 

Anders Myrbäck, CEO för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, [email protected]

 

TopRight Nordic

TopRight grundades 2012 med fokus på att erbjuda det senaste inom ljusteknik och digitalt glas. TopRight Nordic som koncern tar ett helhetsgrepp om projekt både inom nyproduktion och ombyggnad. Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, utvecklingsledare, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRight är en bolagsfamilj – en smart konstellation av olika typer av företag som arbetar med det senaste inom ljusteknik, digitalt glas och konstruktion. Vår förmåga är att, med ny teknik ihop med befintlig, skapa innovativa och effektiva lösningar. Det kan t ex vara exponeringsupplevelser, smarta byggnader, flexibla ytor, avancerade tekniska konstruktioner och energibesparande miljöer.Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, retailvarumärken, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRights affärsområden delar en gemensam ambition om att förena modern teknik med befintlig och skapa lösningar som ligger i framkant av teknikens utveckling.

Vi har en dröm om att skapa en smartare värld. Vårt samhälle präglas idag av en snabb och avancerad teknikutveckling, som påverkar människor, samhällen och vår planet på olika sätt. TopRights roll är inte att vara först med ny teknik, utan att vara den som förverkligar lösningar som baserar sig på en smart balans mellan ny och befintlig teknik, med kundens affär och moder jords bästa i fokus. Därför ser vi det som vårt uppdrag att anpassa oss efter en föränderlig värld och förverkliga innovativa lösningar. Vårt uppdrag och vår passion är att göra smart teknik nyttig – för företag, för samhällen och för världen!

TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM

TopRight Nordic AB (publ) Taptogatan 6  
115 26 Stockholm    
+46 (0) 8-530 300 50 www.toprightnordic.com    

TopRight Nordic AB (publ) Beatrice Lesslies Gata 7
421 31 Västra Frölunda 
+46 (0) 8-530 300 50 www.toprightnordic.com

 

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.