Längdskidspår, krog, kåta och mer service

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

När årets vintersäsong drar igång i Idre Himmelfjäll är det med ännu en ny restaurang, en vacker kåta med information om samisk kultur och rennäring, online-bokning i skidskolan, nya elbilsladdare och 700 nya bäddar. Dessutom öppnar längdskidspåret Fjället runt.

Med årets satsningar blir vi en mer komplett destination där gästerna känner sig välkomna till de riktiga fjällen och får möta den lokala kulturen, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll.

Barnfamiljerna har redan hittat hit och beläggningen ökade den senaste vintern med över 100 procent. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige och satsningen på anläggningen har hittills varit på närmare 2 miljarder totalt för alla inblandade parter med nya boenden, nedfarter, infrastruktur och service. Efter att ha varit igång två säsonger är den nya fjälldestinationen redo att ta nästa kliv inför kommande vintern.

Här är några av Idre Himmelfjälls nyheter inför kommande vintersäsongen 2022/2023:

  • Längdspåret Fjället runt på cirka 17 kilometer byggs ihop med Idre Fjälls spårsystem.
  • 700 nya bäddar. Totalt innebär det cirka 3 500 bäddar kommande vinter.
  • Skidskolan bokas online. Lektionerna startar också lite senare på morgonen för att barnen ska kunna ta sig via skidsystemet till skidskolan.
  • Timrad kåta. I en ny, timrad kåta, ”Samevistet”, ska besökare få veta mer om samekultur och rennäring från Mattias Jonsson från Idre Sameby.
  • Ny restaurang. Den nya restaurangen ”Mossas kåta” kommer att ha 50 platser och ligga vid    6-stolsliften Valhallia Express.
  • Större utbud i skidboden. Förutom ett större utbud som bland annat innebär satsning på både snowboard och längd för barn introduceras italienska varumärket Blossom i sortimentet.
  • Ny transportlift och nedfart vid Copernicus boendeområde. Ökar tillgängligheten för dem som bor där.
  • 24 nya elbilsladdare för allmänheten. Dessutom byggs många boenden med laddare.

För att klara det stora antal besökare som väntas komma till vintern är rekryteringsbehovet stort och just nu saknas det personal till skidbod, lift/drift-avdelning, skidskola och reception.

Varje vecka är det också visning av det nya tomtområdet Cressida, där det finns ett brett utbud med tomter för allt från fjällstugor till flerbostadshus och stora parhus.

För högupplösta bilder och filmer, gå in på https://www.idrehimmelfjall.se/foretaget/press/

För mer information och för att boka vinterresa, gå in på www.idrehimmelfjall.se

För mer information, kontakta gärna:

Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll, tfn 070 649 12 89, [email protected]

Karin Pontén, Vår PR-byrå, tfn 0708 66 66 31, [email protected]

Idre Himmelfjll

Idre Himmelfjll pistkarta 210505

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.