Massor av färdigmat från grunden

| 27 september, 2021 | 0 kommentarer

Färdigmat behöver inte vara tråkig industrimat. Den kan faktiskt vara lagad från grunden av samma råvaror som du själv skulle ha använt. Här är hela 64 (!) Ä-märkta alternativ.

Vi kan alla behöva en genväg ibland, när tiden eller orken tryter. Då är det perfekt med färdigmat som är lagad från grunden, som om du hade gjort den själv, och som inte innehåller några tillsatser. Här är fem företag som gör Ä-märkt färdigmat.
 

1. VAK°

Sätt ihop din egen färdigrätt. Stockholmsföretaget VAK° säljer en mängd komponenter som är färdiga att värmas, exempelvis puylinsragu, boeuf bourguignon, konfiterade tomater, potatisgratäng och gräddkokt spetskål. Sedan är det upp till dig att sätta ihop dem till en rätt eller komplettera med egna tillbehör.

All mat lagas med så kallad sous vide-teknik, där den förpackas i vakuumpåsar (därav namnet) och tillagas under lång tid men med låg temperatur. Det är en tidskrävande tillagningsmetod som försäkrar jämn och hög kvalitet. Den innebär även att produkterna får lång hållbarhet, utan tillsatta konserveringsmedel. 

Vi brinner för färdigmat som förberetts med största noggrannhet, utan några tillsatser men med mycket kunskap och kärlek”, skriver VAK°.

Läs mer om VAK° >>

 

2. Majornas Matfabrik

Gör bland annat fyra Ä-märkta rätter: Hakkeboef med pepparsås, Dhal med rostad palsternacka, Spenat- och getostlasagne och Klassisk lasagne. Rätterna tillverkas i Göteborg av riktiga råvaror och förstås utan några tillsatser.

Rätterna förpackas i plastlådor som gör att det går snabbt och enkelt att värma dem i mikron. Även Majornas tillagar maten långsamt, på låg temperatur i en sluten atmosfär, vilket ger fina aromer och en lång hållbarhet. 

”Vi ger dig möjligheten att alltid och inom räckhåll ha intressant, näringsrik samt hantverksmässigt tillagad och därtill mycket god mat, på din arbetsplats såväl som annars.”

Läs mer om Majornas Matfabrik >>

 

3. Maten é klar

Bakom företaget står bland annat stjärnkocken Tareq Taylor, som också är den som gör recepten. Bland rätterna finns bland annat: Coq au vin på kyckling, Köttbullar med gräddsås och Fiskgratäng. Maten lagas av kockar ett kök i Lund.

– Vår trovärdighet är kopplad till att Maten é klar ska tillagas från grunden i eget modernt kök och att alla moment i tillagningen utförs för hand av utbildade kockar, säger Tareq Taylor.

Läs mer om Maten é klar >>

 

4. Kitchenwiz Backup

Som namnet antyder är detta mat att ha i beredskap. Rätterna är nämligen frysta. Maten lagas av professionella kockar i södra Göteborg. Rätterna är alltid för två till tre personer och består av en huvuddel, exempelvis boeuf bourgignon, chicken tikka, havets wallenbergare eller kryddig indisk lammgryta, som man sedan själv kompletterar med tillbehör.

”Backup, våra färdiga, frysta rätter är perfekta att ha hemma när du snabbt vill ha riktig mat av hög kvalitet men inte hinner laga den själv.”

Läs mer om Kitchenwiz >>

 

5. For Real Foods

For real foods gör inte vanliga pizzor, utan brödfria varianter, med bottnar baserade på vitkål eller kyckling. Pizzorna, som säljs frysta, bakas på Tjörn utanför Göteborg och finns i populära smaker som Mozzarella pesto, Capricciosa och Taco.

”FOR REAL! PIZZA är en unik och hälsosam fryspizza helt utan spannmål och bröd. Våra bottnar bakas istället på svensk lokalodlad vitkål eller svensk kyckling, vilket ger en smakrik, näringsrik och glutenfri pizza som du aldrig upplevt förut.”

Läs mer om For Real Foods

Se alla 64 produkter här

För mer information:
Äkta vara
Ivar Nilsson
[email protected]

Konsumentföreningen Äkta vara jobbar för ärligare mat och för att underlätta för konsumenter att göra medvetna val. Vi jobbar också för mat utan tillsatser, bland annat med märkningen Ä-märket. Läs mer på www.ä-märket.se och www.aktavara.org.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *